forum

Nieuw: InfraCAD 6.5

Nieuw: InfraCAD 6.5

Met ingang van 10 mei 2019 is InfraCAD 6.5 beschikbaar. Naast ondersteuning voor AutoCAD 2017 tot en met 2020 is in deze versie aandacht besteed aan KLIC-WIN, zijn er meerdere gebruikerswensen gerealiseerd en is een aantal gemelde issues opgelost.

Lees meer

Nieuw: InfraCAD Map Desktop 6.3

Nieuw! InfraCAD Map Desktop 6.3

Goed nieuws voor gebruikers van AutoCAD LT, Microstation en BricsCAD: met ingang van 17 juni 2019 is InfraCAD Map Desktop 6.3 beschikbaar. Deze versie staat geheel in het teken van KLIC-WIN en bevat een krachtige module om nieuwe (vector-gebaseerde) Klic-meldingen te verwerken.

Lees meer

Nieuw: InfraCAD Map 6.9

Nieuw: InfraCAD Map 6.9

Met ingang van 10 mei 2019 is InfraCAD Map 6.9 beschikbaar met hoofdzakelijk wijzigingen en verbeteringen op gebied van KLIC-WIN. InfraCAD Map 6.9 is geschikt voor AutoCAD 2017 tot met 2020.

Lees meer

Nieuw: InfraCAD CE 6.5

Nieuw: InfraCAD CE 6.5

Met ingang van 10 mei 2019 is InfraCAD CE 6.5 beschikbaar voor AutoCAD 2017 tot en met 2020. Verbeteringen in InfraCAD CE 6.5 staan vooral in het teken van afstemming en samenwerking met InfraCAD.

Lees meer

Nieuwe Klic-meldingen: KLIC-WIN

Nieuwe Klic-meldingen: Klic-Win

Op 1 juli is voor de overgang naar KLIC-WIN een belangrijke fase ingegaan. Netbeheerders zijn vanaf die datum namelijk verplicht om informatie als vectordata aan te leveren. Het Kadaster heeft aangegeven data nog tot 1 november in hybride vorm te verstrekken.

Lees meer

KLIC vervangt GBKN door BGT

GBKN wordt vervangen door de BGT

KLIC neemt afscheid van GBKN

Gebruikt u InfraCAD (of InfraCAD Lite) voor het verwerken van KLIC meldingen naar een tekening? Dan heeft u mogelijk al gemerkt dat de ondergrond niet meer gevectoriseerd kan worden.

Lees meer

Tip: Blijf op de hoogte van PDOK nieuws

PDOK nieuws

Met InfraCAD Map is het mogelijk om topografische gegevens te importeren in een AutoCAD tekening. InfraCAD Map haalt de hiervoor benodigde GML gegevens van de servers van PDOK.

De bereikbaarheid van deze servers is redelijk hoog, maar soms komt het voor dat geen verbinding gemaakt kan worden.

Lees meer

Verwerk uw metingen sneller met InfraCAD CE

InfraCAD CE Landmeetkundige apparatuur is de afgelopen jaren steeds slimmer geworden. Veel berekeningen kunnen al gemakkelijk op het toestel worden gedaan en de inwinning kost met nieuwe meettechnieken nog maar een fractie van de tijd die vroeger nodig was.

Kost het omzetten van een meting naar een AutoCAD tekening u nog steeds te veel tijd? Met InfraCAD CE kunt u uw meting geautomatiseerd verwerken. Lees het gehele artikel hier

Gemeente Venlo kiest voor InfraCAD

Gemeente Venlo In het maandblad "Grond, Weg en Waterbouw" nummer 20 is aandacht voor de Gemeente Venlo en het gebruik van de NLCS binnen deze gemeente. In een vraaggesprek met Jan-Willem Selen wordt gesproken over de grote voordelen van het werken met een CAD Standaard en de keuze voor een softwareapplicatie welke de behoeftes van de gemeente ondersteund. Lees het gehele artikel hier

LievenseCSO stapt over op NLCS

GrontmijIn het maandblad "Civiele Techniek" nr 8. 2014 is Dick de Jongh van ingenieursbureau LievenseCSO aan het woord over de NLCS. In het artikel legt hij de voordelen van de NLCS uit en geeft hij aan welke redenen voor zijn keuze van een NLCS applicatie doorslaggevend waren. Lees het gehele artikel hier

referenties

  • Maarten Stadhouders, eigenaar StadLandWater BV:

    Met Infracad hebben we een pakket in huis waarbij onze werkvoorbereiders met een simpele druk op de knop alle klic-gegevens snel in autocad kunnen laden en daar snel een presentabele tekening aan de opdrachtgever kunnen overleggen. En dan zitten er nog een aantal andere leuke functies in Infracad, bijvoorbeeld de ‘Foto Manager’. Ga zo door en we zijn benieuwd naar een nieuwe update!”

  • Hans Engelman, tekenaar bij Geofox-Lexmond:

    “Dankzij InfraCAD staan onze mensen in het veld met één tekening waarop hun werkzaamheden én alle kabels en leidingen zijn weergegeven. Dat we de GBKN-ondergrond ook nog eens prima kunnen gebruiken voor onze onderzoeksrapportages is een bonus!”