forum

Nieuwe Klic-meldingen: KLIC-WIN

Nieuwe Klic-meldingen: Klic-Win

Iedereen die veel met Klic-meldingen werkt, heeft een grote kans dat op 2 januari de software ‘het niet meer doet’. Als gevolg van KLIC-WIN levert het Kadaster vanaf deze datum namelijk nieuwe Klic-meldingen.

En dat is goed nieuws! Want KLIC-WIN levert veel voordelen op. In dit artikel zoomen we in op de achtergronden en de gevolgen van KLIC-WIN voor InfraCAD.

Lees meer

Nieuw! InfraCAD Map 6.8

Nieuw: InfraCAD Map 6.8

Sinds 25 januari is InfraCAD Map 6.8 beschikbaar, welke volledig in het teken staat van KLIC-WIN. InfraCAD Map 6.8 bevat een compleet nieuwe KLIC-module om KLIC-WIN meldingen te kunnen importeren in AutoCAD. In dit artikel zoomen we in op deze nieuwe KLIC-module.

Lees meer

Nu beschikbaar! InfraCAD 6.4

Nieuw: InfraCAD Map 6.8

Met ingang van 19 december 2018 is InfraCAD 6.4 beschikbaar. De belangrijkste reden voor het uitbrengen van deze versie is KLIC-WIN. Als gevolg hiervan is namelijk de structuur van Klic-meldingen gewijzigd waardoor deze niet meer verwerkt kunnen worden met eerdere versies van InfraCAD.

Lees meer

KLIC vervangt GBKN door BGT

GBKN wordt vervangen door de BGT

KLIC neemt afscheid van GBKN

Gebruikt u InfraCAD (of InfraCAD Lite) voor het verwerken van KLIC meldingen naar een tekening? Dan heeft u mogelijk al gemerkt dat de ondergrond niet meer gevectoriseerd kan worden.

Lees meer

Nieuw! InfraCAD 6.3

InfraCAD 6.3

Met ingang van 1 september 2018 is InfraCAD 6.3 beschikbaar. Het gebruik van de NLCS neemt in een hoog tempo toe en om deze reden is ook in deze release weer veel energie gestoken in het samenwerken en uitwisselen van NLCS tekeningen. Daarnaast bevat InfraCAD 6.3 een groot aantal uitbreidingen en verbeteringen welke zijn aangedragen door onze gebruikers.

Lees meer

Nieuw! InfraCAD CE 6.4

Nu beschikbaar! InfraCAD CE 6.4

Sinds 1 september 2018 is InfraCAD CE 6.4 beschikbaar. Deze nieuwe versie ondersteunt NLCS 4.2 en bevat een aantal krachtige verbeteringen welke op verzoek van onze gebruikers zijn ontwikkeld. In dit artikel gaan we in op de belangrijkste wijzigingen.

Lees meer

Nieuw! InfraCAD Map 6.7

InfraCAD Map 6.7

Met ingang van 1 september 2018 is InfraCAD Map 6.7 beschikbaar. In deze nieuwe versie is een aantal nieuwe databronnen toegevoegd en hebben wij op verzoek van onze gebruikers een aantal bestaande functies verbeterd. In dit artikel gaan we in op de belangrijkste wijzigingen.

Lees meer

Tip: Blijf op de hoogte van PDOK nieuws

PDOK nieuws

Met InfraCAD Map is het mogelijk om topografische gegevens te importeren in een AutoCAD tekening. InfraCAD Map haalt de hiervoor benodigde GML gegevens van de servers van PDOK.

De bereikbaarheid van deze servers is redelijk hoog, maar soms komt het voor dat geen verbinding gemaakt kan worden.

Lees meer

Verwerk uw metingen sneller met InfraCAD CE

InfraCAD CE Landmeetkundige apparatuur is de afgelopen jaren steeds slimmer geworden. Veel berekeningen kunnen al gemakkelijk op het toestel worden gedaan en de inwinning kost met nieuwe meettechnieken nog maar een fractie van de tijd die vroeger nodig was.

Kost het omzetten van een meting naar een AutoCAD tekening u nog steeds te veel tijd? Met InfraCAD CE kunt u uw meting geautomatiseerd verwerken. Lees het gehele artikel hier

Gemeente Venlo kiest voor InfraCAD

Gemeente Venlo In het maandblad "Grond, Weg en Waterbouw" nummer 20 is aandacht voor de Gemeente Venlo en het gebruik van de NLCS binnen deze gemeente. In een vraaggesprek met Jan-Willem Selen wordt gesproken over de grote voordelen van het werken met een CAD Standaard en de keuze voor een softwareapplicatie welke de behoeftes van de gemeente ondersteund. Lees het gehele artikel hier

referenties

  • Gert Duitman, ontwerper civiele werken bij de Provincie Overijssel:

    “Inlezen, zoomen, navigeren en afdrukken… alles gaat snel met InfraCAD. Bovendien krijg je per laag een spreadsheet met hoeveelheden. Die kun je zo in een bestek invoeren!”

  • Hendrik-Jaap in ’t Veld over het werken met InfraCAD
    ‘Alle genoemde voordelen zijn waar’

    Hendrik-Jaap in ’t Veld, werkvoorbereider en CAD-beheerder bij Pro Infra (Rijswijk) is erg enthousiast over het werken met InfraCAD. Volgens hem maakt de software alle beloftes waar.