forum

KLIC vervangt GBKN door BGT

GBKN wordt vervangen door de BGT

KLIC neemt afscheid van GBKN

Gebruikt u InfraCAD (of InfraCAD Lite) voor het verwerken van KLIC meldingen naar een tekening? Dan heeft u mogelijk al gemerkt dat de ondergrond niet meer gevectoriseerd kan worden.

Lees meer

Gevolgen KLIC-WIN voor InfraCAD

Gevolgen KLIC-WIN voor InfraCAD

In de toekomst moet informatie over netwerken altijd en overal beschikbaar zijn. Het programma KLIC-WIN vernieuwt de uitwisseling van kabel- en leidinginformatie en richt zich op de toekomst.

De naam KLIC-WIN is een samenvoeging van de WIBON (de Nederlandse Wet informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten en netwerken) en INSPIRE (de Europese richtlijn Infrastructure for Spatial Information in the European Community).

Lees meer

Nieuw! InfraCAD 6.3

InfraCAD 6.3

Met ingang van 1 september 2018 is InfraCAD 6.3 beschikbaar. Het gebruik van de NLCS neemt in een hoog tempo toe en om deze reden is ook in deze release weer veel energie gestoken in het samenwerken en uitwisselen van NLCS tekeningen. Daarnaast bevat InfraCAD 6.3 een groot aantal uitbreidingen en verbeteringen welke zijn aangedragen door onze gebruikers.

Lees meer

Nieuw! InfraCAD CE 6.4

Nu beschikbaar! InfraCAD CE 6.4

Sinds 1 september 2018 is InfraCAD CE 6.4 beschikbaar. Deze nieuwe versie ondersteunt NLCS 4.2 en bevat een aantal krachtige verbeteringen welke op verzoek van onze gebruikers zijn ontwikkeld. In dit artikel gaan we in op de belangrijkste wijzigingen.

Lees meer

Nieuw! InfraCAD Map 6.7

InfraCAD Map 6.7

Met ingang van 1 september 2018 is InfraCAD Map 6.7 beschikbaar. In deze nieuwe versie is een aantal nieuwe databronnen toegevoegd en hebben wij op verzoek van onze gebruikers een aantal bestaande functies verbeterd. In dit artikel gaan we in op de belangrijkste wijzigingen.

Lees meer

Tip: Blijf op de hoogte van PDOK nieuws

PDOK nieuws

Met InfraCAD Map is het mogelijk om topografische gegevens te importeren in een AutoCAD tekening. InfraCAD Map haalt de hiervoor benodigde GML gegevens van de servers van PDOK.

De bereikbaarheid van deze servers is redelijk hoog, maar soms komt het voor dat geen verbinding gemaakt kan worden.

Lees meer

Verwerk uw metingen sneller met InfraCAD CE

InfraCAD CE Landmeetkundige apparatuur is de afgelopen jaren steeds slimmer geworden. Veel berekeningen kunnen al gemakkelijk op het toestel worden gedaan en de inwinning kost met nieuwe meettechnieken nog maar een fractie van de tijd die vroeger nodig was.

Kost het omzetten van een meting naar een AutoCAD tekening u nog steeds te veel tijd? Met InfraCAD CE kunt u uw meting geautomatiseerd verwerken. Lees het gehele artikel hier

Gemeente Venlo kiest voor InfraCAD

Gemeente Venlo In het maandblad "Grond, Weg en Waterbouw" nummer 20 is aandacht voor de Gemeente Venlo en het gebruik van de NLCS binnen deze gemeente. In een vraaggesprek met Jan-Willem Selen wordt gesproken over de grote voordelen van het werken met een CAD Standaard en de keuze voor een softwareapplicatie welke de behoeftes van de gemeente ondersteund. Lees het gehele artikel hier

LievenseCSO stapt over op NLCS

GrontmijIn het maandblad "Civiele Techniek" nr 8. 2014 is Dick de Jongh van ingenieursbureau LievenseCSO aan het woord over de NLCS. In het artikel legt hij de voordelen van de NLCS uit en geeft hij aan welke redenen voor zijn keuze van een NLCS applicatie doorslaggevend waren. Lees het gehele artikel hier

Grontmij borgt NLCS met InfraCAD

GrontmijIn OTAR magazine nr.3 2014 is Evert Lans, groepsleider bij Grontmij, aan het woord over de NLCS. Evert geeft zijn visie op de NLCS en legt uit waarom Grontmij gekozen heeft voor InfraCAD als NLCS oplossing. Wat zijn belangrijke zaken om op te letten en hoe zorg je dat de implementatie goed verloopt? Lees het gehele artikel hier

referenties

  • Niels van Nistelrooij, werkvoorbereider bij A. Hak:

    “Wij gebruiken InfraCAD voor het verwerken van bestaande kabels en leidingen in onze projecten. Dit gaat nu vele malen efficiënter dan vroeger!”

  • Evert Lans, groepsleider Kunstwerken bij Grontmij:

    "InfraCAD bevat zeer sterke controlefunctionaliteit, waardoor wij de kwaliteit van onze NLCS tekeningen met weinig moeite op een hoog niveau kunnen houden."