forum

Nieuw: InfraCAD 6.5

Nieuw: InfraCAD 6.5

Met ingang van 10 mei 2019 is InfraCAD 6.5 beschikbaar. Naast ondersteuning voor AutoCAD 2017 tot en met 2020 is in deze versie aandacht besteed aan KLIC-WIN, zijn er meerdere gebruikerswensen gerealiseerd en is een aantal gemelde issues opgelost.

Lees meer

Nieuw: InfraCAD Map 6.9

Nieuw: InfraCAD Map 6.9

Met ingang van 10 mei 2019 is InfraCAD Map 6.9 beschikbaar met hoofdzakelijk wijzigingen en verbeteringen op gebied van KLIC-WIN. InfraCAD Map 6.9 is geschikt voor AutoCAD 2017 tot met 2020.

Lees meer

Nieuw: InfraCAD CE 6.5

Nieuw: InfraCAD CE 6.5

Met ingang van 10 mei 2019 is InfraCAD CE 6.5 beschikbaar voor AutoCAD 2017 tot en met 2020. Verbeteringen in InfraCAD CE 6.5 staan vooral in het teken van afstemming en samenwerking met InfraCAD.

Lees meer

Nieuwe Klic-meldingen: KLIC-WIN

Nieuwe Klic-meldingen: Klic-Win

Als gevolg van KLIC-WIN levert het Kadaster sinds 2 januari 2019 nieuwe Klic-meldingen. En dat is goed nieuws! Want KLIC-WIN levert veel voordelen op.

In dit artikel zoomen we in op de achtergronden en de gevolgen van KLIC-WIN voor InfraCAD.

Lees meer

KLIC vervangt GBKN door BGT

GBKN wordt vervangen door de BGT

KLIC neemt afscheid van GBKN

Gebruikt u InfraCAD (of InfraCAD Lite) voor het verwerken van KLIC meldingen naar een tekening? Dan heeft u mogelijk al gemerkt dat de ondergrond niet meer gevectoriseerd kan worden.

Lees meer

Tip: Blijf op de hoogte van PDOK nieuws

PDOK nieuws

Met InfraCAD Map is het mogelijk om topografische gegevens te importeren in een AutoCAD tekening. InfraCAD Map haalt de hiervoor benodigde GML gegevens van de servers van PDOK.

De bereikbaarheid van deze servers is redelijk hoog, maar soms komt het voor dat geen verbinding gemaakt kan worden.

Lees meer

Verwerk uw metingen sneller met InfraCAD CE

InfraCAD CE Landmeetkundige apparatuur is de afgelopen jaren steeds slimmer geworden. Veel berekeningen kunnen al gemakkelijk op het toestel worden gedaan en de inwinning kost met nieuwe meettechnieken nog maar een fractie van de tijd die vroeger nodig was.

Kost het omzetten van een meting naar een AutoCAD tekening u nog steeds te veel tijd? Met InfraCAD CE kunt u uw meting geautomatiseerd verwerken. Lees het gehele artikel hier

Gemeente Venlo kiest voor InfraCAD

Gemeente Venlo In het maandblad "Grond, Weg en Waterbouw" nummer 20 is aandacht voor de Gemeente Venlo en het gebruik van de NLCS binnen deze gemeente. In een vraaggesprek met Jan-Willem Selen wordt gesproken over de grote voordelen van het werken met een CAD Standaard en de keuze voor een softwareapplicatie welke de behoeftes van de gemeente ondersteund. Lees het gehele artikel hier

LievenseCSO stapt over op NLCS

GrontmijIn het maandblad "Civiele Techniek" nr 8. 2014 is Dick de Jongh van ingenieursbureau LievenseCSO aan het woord over de NLCS. In het artikel legt hij de voordelen van de NLCS uit en geeft hij aan welke redenen voor zijn keuze van een NLCS applicatie doorslaggevend waren. Lees het gehele artikel hier

Grontmij borgt NLCS met InfraCAD

GrontmijIn OTAR magazine nr.3 2014 is Evert Lans, groepsleider bij Grontmij, aan het woord over de NLCS. Evert geeft zijn visie op de NLCS en legt uit waarom Grontmij gekozen heeft voor InfraCAD als NLCS oplossing. Wat zijn belangrijke zaken om op te letten en hoe zorg je dat de implementatie goed verloopt? Lees het gehele artikel hier

referenties

  • Ramon Janssen over de civiele oplossingen
    ‘InfraCAD zorgt voor veel houvast’

    Ramon Janssen, hoofd tekenkamer van BAM Infratechniek Zuid, wist vrijwel direct dat hij verder wilde met InfraCAD. Gebruiksgemak en tijd- en kostenbesparing zijn wat hem betreft de voornaamste pluspunten.

  • Jurgen Maijers, werkvoorbereider bij Visser & Smit Hanab:

    “Een ideaal programma om Klic-meldingen te importeren in AutoCAD. Je ziet meteen waar knelpunten ontstaan. Bovendien ben je niet meer dagenlang aan het overtekenen. Binnen een paar minuten is alles gevectoriseerd.”