forum

Nieuw: InfraCAD Map Desktop 7

Nieuw! InfraCAD Map Desktop 6.3

Werkt u met AutoCAD LT, Microstation of BricsCAD? Dan hebben we goed nieuws voor u. Vanaf 20 mei is InfraCAD Map Desktop v7 beschikbaar en deze nieuwe versie is supersnel geworden! Lang wachten op een BGT of Kadastrale kaart is voorbij. Verder ondersteunt deze versie 4K monitoren. We zetten de belangrijkste wijzigingen voor je op een rij.


Nieuwe methode BGT/Kadastrale kaart
Al geruime tijd raakten de services van PDOK zwaar overspannen vanwege de enorme populariteit van de BGT. De downloads duurden langer, veel langer, en de laatste tijd bleken de downloads niet helemaal compleet. Gelukkig heeft het Kadaster dit onderkend en is ze druk bezig geweest met het inrichten van een nieuwe service. Dit had tijd nodig maar het resultaat mag er zijn. Wij hebben de ontwikkelingen op de voet gevolgd en geïmplementeerd in de nieuwe versie van InfraCAD Map Desktop.

De nieuwe service heeft een andere werkwijze gekregen. Waar voorheen het gebied werd samengesteld terwijl men de data aan het downloaden was, wordt een gebied nu eerst aangevraagd door de gebruiker. Pas nadat het gebied volledig samengesteld is aan de kant van PDOK, kan deze worden gedownload en verwerkt. De download blijft ongeveer een werkdag beschikbaar en tussen aanvraag en downloaden hoeft de gebruiker niet te wachten. Het grote voordeel is dat de gebruiker nu meerdere gebieden kan aanvragen en pas later hoeft te verwerken. In InfraCAD Map Desktop is het daarom mogelijk gemaakt om in batch aan te vragen en later te verwerken. De verwerkte gebieden blijven binnen InfraCAD Map Desktop ook langer bewaard en kunnen desgewenst in andere applicaties zoals InfraWorks worden geïmporteerd en met collega's worden gedeeld.

De nieuwe methode voor het verwerken van de BGT geldt ook voor de Kadastrale kaart. De huidige databronnen bij het Kadaster komen dit jaar te vervallen. Hiervoor zal men tijdig moeten overstappen naar de nieuwe InfraCAD Map Desktop v7. Daar staat tegenover dat het verwerken van de BGT weer een plezierige bezigheid wordt: het aanvragen en downloaden van de volledige gemeente Oss (15km²) duurt pakweg 1,5 minuut.

Verschillende databronnen in de Kadastralekaart


Klic-melding naar Google Earth
Data wordt steeds belangrijker. Bij een export van een Klic-melding naar KML kan de administratieve data nu worden meegenomen zodat deze in Google Earth beschikbaar is.

Kadastrale gegevens exporteren naar Google Earth


Moderne uitstraling
Steeds meer gebruikers stappen over op 4K monitoren. Hierdoor was het nodig om InfraCAD Map Desktop te voorzien van een volledig nieuw jasje. Het hele venster heeft een nieuwe look-and-feel gekregen en is meer afgestemd op de Windows 10 ervaring. Zo werkt het niet alleen veel sneller, maar ook veel prettiger.

Databronnen selecteren

Krachtig gereedschap voor Infra-sector
Werkt u binnen de Infra-sector met AutoCAD LT, Microstation of BricsCAD? Dan krijgt u ongetwijfeld te maken met ondergronden, Klic-meldingen en de NLCS. InfraCAD Map Desktop biedt u een krachtige set gereedschappen om uw werk snel, goed en betrouwbaar uit te voeren.


Gratis proberen?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van InfraCAD Map Desktop binnen uw organisatie? Neem dan contact op met één van onze medewerkers via telefoonnummer: 085- 30 30 000 of download een gratis trial versie waarmee u InfraCAD Map Desktop 30 dagen kunt proberen.

Joomla SEF URLs by Artio

referenties

  • Wil Lambo, Service Level Manager bij KPN:

    “InfraCAD is een prachtig staaltje dienstverlening richting grondroerders, gemeenten en projectontwikkelaars voor het inlezen van Klic-gebiedsinformatie in o.a. Microstation. Gebruiksvriendelijk, snel en buitengewoon zinvol. Ik ben er blij mee!”

  • Gert Duitman, ontwerper civiele werken bij de Provincie Overijssel:

    “Inlezen, zoomen, navigeren en afdrukken… alles gaat snel met InfraCAD. Bovendien krijg je per laag een spreadsheet met hoeveelheden. Die kun je zo in een bestek invoeren!”