forum

Nieuw: InfraCAD Map Desktop 6.3

Nieuw! InfraCAD Map Desktop 6.3

Goed nieuws voor gebruikers van AutoCAD LT, Microstation en BricsCAD: met ingang van 17 juni 2019 is InfraCAD Map Desktop 6.3 beschikbaar. Deze versie staat geheel in het teken van KLIC-WIN en bevat een krachtige module om nieuwe (vector-gebaseerde) Klic-meldingen te verwerken.

Verder is de integratie met de InfraCAD NLCS bibliotheek verbeterd, maakt de interactieve viewer gebruik van de NGR luchtfoto 2018 en kunnen tekeningen worden opgeslagen in R2018 formaat. Een volledig overzicht van alle wijzigingen vindt u in de Release Notes.

1 juli: Vectordata verplicht
Vanaf 1 juli 2019 zijn alle netbeheerders verplicht om Klic-meldingen te leveren als vectordata. Zie ook onze KLIC-WIN pagina. Op deze datum waren er nog enkele netbeheerders die nog niet aan deze eis voldeden, maar de verwachting is dat ook deze snel zullen volgen.

In de praktijk betekent dit dat er sporadisch nog hybride Klic-meldingen zullen voorkomen. In deze gevallen kan InfraCAD Lite gebruikt worden om de resterende thema’s met rasterdata te vectoriseren naar polylijnen.

1 november: InfraCAD Lite ‘End of Life’
Vanaf 1 november 2019 zal InfraCAD Lite ‘End of Life’ worden. Klanten die werken met InfraCAD Lite kunnen vanaf die datum deze licenties kosteloos omzetten naar InfraCAD Map Desktop.

Update uitvoeren
De update uitvoeren is eenvoudig. Start InfraCAD Map Desktop, klik op het info icoontje linksonder en doorloop onderstaande stappen:

Nieuw! InfraCAD Map Desktop 6.3

Gratis proberen?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van InfraCAD Map Desktop binnen uw organisatie? Neem dan contact op met één van onze medewerkers via telefoonnummer: 085- 30 30 000 of download een gratis trial versie waarmee u InfraCAD Map Desktop 30 dagen kunt proberen.

referenties

  • Wil Lambo, Service Level Manager bij KPN:

    “InfraCAD is een prachtig staaltje dienstverlening richting grondroerders, gemeenten en projectontwikkelaars voor het inlezen van Klic-gebiedsinformatie in o.a. Microstation. Gebruiksvriendelijk, snel en buitengewoon zinvol. Ik ben er blij mee!”

  • Ramon Janssen over de civiele oplossingen
    ‘InfraCAD zorgt voor veel houvast’

    Ramon Janssen, hoofd tekenkamer van BAM Infratechniek Zuid, wist vrijwel direct dat hij verder wilde met InfraCAD. Gebruiksgemak en tijd- en kostenbesparing zijn wat hem betreft de voornaamste pluspunten.