support

Tutorials

Om alle functionaliteit goed te kunnen testen, hebben wij een aantal Tutorials incl. datasets voor u klaargezet. Hiermee leert u stapsgewijs op de juiste manier met InfraCAD werken.


NLCS Basiscursus

NLCS is de Nederlandse CAD Standaard, welke al een aantal jaren bestaat en in steeds meer tekenwerk terug te vinden is. Dat komt omdat steeds meer bedrijven en overheden volgens deze NLCS gaan werken en binnen de kaders van de NLCS hun tekenwerk opleveren. De NLCS is geïnitieerd om het 2D tekenwerk meer op een lijn te krijgen, zodat tekenwerk beter uitwisselbaar is. Hiermee kunnen betrokken partijen beter, efficiënter met elkaar samenwerken. In deze lessenreeks maak je kennis met de NLCS, en leer je hoe je jouw tekenwerk kunt laten voldoen aan de NLCS. Verder komen er onderwerpen, zoals eigen NLCS objecten en bibliotheken, aan bod. De lessenreeks bestaat uit een handleiding, een aantal oefeningen in de vorm van .dwg bestanden en een videoreeks ter ondersteuning van de oefeningen.

Klic-Win en Geo-informatie (PDOK)

Veel geografische informatie wordt door de overheid kosteloos beschikbaar gesteld via Publieke Dienst Op de Kaart (PDOK). Via InfraCAD Map is deze informatie eenvoudig te verwerken in de AutoCAD tekening. Zeer geschikt voor een onderlegger in uw AutoCAD ontwerptekening. U vindt in deze tutorial verschillende oefeningen:

 • BGT/IMGeo importeren in uw tekening conform NLCS
 • Kadastrale kaart importeren in uw tekening conform NLCS
 • TOP10NL importeren in uw tekening conform NLCS
 • DTB importeren in uw tekening conform NLCS
 • Klic-Win melding importeren in uw tekening conform NLCS

Downloads:
InfraCAD Map basiscursus – Klic-Win en Geo-informatie (PDOK) (.zip)

Gereedschappen

InfraCAD kent verschillende modules en biedt meer dan het kunnen tekenen volgens de NLCS. Met InfraCAD plaats je eenvoudig een legenda bij jouw tekenwerk, voorzie je het van maatvoeringen voor uitzetwerk, peilmaten en bijschriften. Deze functionaliteit past binnen de kaders van de NLCS en voldoet hier uiteraard ook aan. In deze lessenreeks maak je kennis met de mogelijkheden van InfraCAD op het gebied van deze onderwerpen binnen de module ‘Gereedschappen’. De lessenreeks bestaat uit een handleiding en een aantal oefeningen in de vorm van .dwg bestanden.


InfraCAD CE

referenties

 • Paul van Elten over het InfraCAD CE Beta-project
  ‘Bij CAD Accent luisteren ze naar hun klanten’

  Paul van Elten, landmeter bij KWS Utrecht, was deelnemer aan het Beta-traject van InfraCAD CE . Dat is hem prima bevallen. Vooral de open opstelling van de technische mensen vindt hij een groot pluspunt.

 • Hendrik-Jaap in ’t Veld over het werken met InfraCAD
  ‘Alle genoemde voordelen zijn waar’

  Hendrik-Jaap in ’t Veld, werkvoorbereider en CAD-beheerder bij Pro Infra (Rijswijk) is erg enthousiast over het werken met InfraCAD. Volgens hem maakt de software alle beloftes waar.