forum

Nieuw: InfraCAD 7

Nieuw: InfraCAD 7

Met ingang van 1 februari 2021 is InfraCAD 7 beschikbaar. Deze krachtige nieuwe versie is sneller geworden en bevat functionaliteit waar de markt écht op zit te wachten. Hierdoor worden de voordelen van het werken met de NLCS steeds duidelijker zichtbaar.

NLCS-object Viewer
Eén van de belangrijkste veranderingen ten opzichte van de vorige versie is de toevoeging van de NLCS-object Viewer. De objectgerichte structuur van de NLCS zorgt ervoor dat tekeningen logisch en gestructureerd worden opgebouwd. Door de grote hoeveelheid lagen is het soms lastig om de juiste presentatie van een tekening in te stellen. De NLCS-object Viewer brengt daar verandering in.

NLC Object viewer

Hiermee selecteer je eenvoudig de objecten die je wilt tonen of waarvan je de onderliggende informatie nodig hebt. Zo schakel je bijvoorbeeld in één simpele handeling de weergave van de bestaande situatie uit, en toon je in je ontwerp alleen de nieuwe situatie. Wil je een overzicht van bepaalde types bestrating? Of juist van het bestaande groen? Met de NLCS-object Viewer maak je precies datgene zichtbaar wat je wilt zien. Je verdrinkt dus niet meer in die enorme hoeveelheid informatie, maar creëert je eigen, specifieke weergave op basis van de informatie die je op dat moment nodig hebt.

Uitbreiding bibliotheek met kantopsluitingen
InfraCAD 7 - Kantopsluiting Een tweede grote voordeel van InfraCAD 7 is een verrijking van de InfraCAD Extra bibliotheek. Er zijn veel nieuwe objecten en meer dan duizend symbolen toegevoegd, specifiek gericht op het ontwerpen van kantopsluitingen.

Deze uitbreiding is gebaseerd op de catalogus van Struyk Verwo Infra, de meest uitgebreide bibliotheek in de markt op het gebied van kantopsluitingen.

Kantopsluiting tekenen
Het tekenen van kantopsluitingen is een secuur en intensief werk. Natuurlijk, een trottoir bestaat voor negentig procent uit rechte banden. Maar voor de overige tien procent heb je bochtbanden of zaagstukken nodig. Ook díe wil je tot in de details kunnen berekenen. Met InfraCAD 7 gaat dat bijna volledig automatisch.

Kantopsluiting tekenen in AutoCAD Als tekenaar geef je eenvoudig de gewenste locatie aan waar elementen geplaatst moeten worden.

De software berekent en tekent automatisch het aantal reguliere delen en zaagstukken. Daarbij worden de zaagstukken in het exacte formaat getekend en de bochtelementen afgestemd op de aanwezige straal.

Voor tekenaars betekent dit een enorme tijdsbesparing

Hoeveelheden bepalen
Naast het snel en eenvoudig schakelen van de presentatie van je tekening, kan de NLCS-object Viewer ook worden gebruikt om hoeveelheden te bepalen en lengten en oppervlakten te calculeren. Voor symbolen, bijvoorbeeld voor de kantopsluitingen, kan dit zelfs met gedetailleerde informatie per type inclusief de bochtstraal.

De resultaten kun je met de spreekwoordelijke druk op de knop exporteren naar Excel-bestanden en vormen een perfecte uitgangspunt voor bijvoorbeeld calculators en bestektekenaars

Hoeveelheden exporteren

En nog veel meer…
De NLCS-object Viewer, het geautomatiseerd tekenen van kantopsluitingen en het bepalen van hoeveelheden stelt ontwerpers in staat om efficiënter te werken. De tekensnelheid gaat omhoog en ontwerpen zijn sneller door te rekenen. Bovendien kunnen bijvoorbeeld aannemers de output gebruiken voor completere, betrouwbaardere bestellijsten.

Naast bovengenoemde zaken bevat InfraCAD nog veel meer optimalisaties. We noemen er enkele:

  • Flinke performance verbeteringen
  • Compatibiliteit met 4K-monitors (hoge resolutie)
  • Symboolrotatie (puntlocatie, via ‘symbool roteren’)
  • Een tracé met kabels en leidingen in één klik van bijschriften voorzien

Een volledig overzicht van alle wijzigingen is na te lezen in de Release Notes.

Schrijf je in voor het gratis Webinar
Wil je zien hoe InfraCAD 7 werkt? Schrijf je dan in voor het webinar ‘Werken met InfraCAD 7’. In een half uurtje laten we de nieuwe functionaliteit zien en beantwoorden we vragen.

Inschrijven webinar ‘Werken met InfraCAD 7’

InfraCAD 7 downloaden
Via onderstaande Informatie-knop kan de nieuwe versie worden gedownload.

InfraCAD 7 downloaden

Bekijk wat er nieuw is in de vorige versie

InfraCAD 6.5

Nieuw: InfraCAD 6.5

Met ingang van 10 mei 2019 is InfraCAD 6.5 beschikbaar. Naast ondersteuning voor AutoCAD 2017 tot en met 2020 is in deze versie aandacht besteed aan KLIC-WIN, zijn er meerdere gebruikerswensen gerealiseerd en is een aantal gemelde issues opgelost.

KLIC-WIN
Vanaf InfraCAD Map 6.9 is het mogelijk om materiaal, diameter, buisdruk, voltage en netbeheerder op te nemen in de laagnaam. De legenda-functionaliteit van InfraCAD, waarmee automatisch een legenda kan worden geplaatst, is in de nieuwe versie hierop aangepast. Dit geldt ook voor andere functionaliteit zoals ‘Eigenschappen herstellen’, ‘Bijschriften’ en ‘Controle- en herstel’. Meer informatie over KLIC-WIN vindt u in het artikel over de achtergronden en gevolgen van KLIC-WIN.

NLCS Favorietenlijsten
Sinds het verplichtstellen van de NLCS door overheden begint het gebruik van deze standaard gemeengoed te worden. Het logische gevolg hiervan is dat steeds meer organisaties op zoek gaan naar mogelijkheden om NLCS informatie met elkaar te delen.

Speciaal voor dit doel is vorig jaar binnen InfraCAD het werken met NLCS Projectbibliotheken geïntroduceerd. Hiermee kunnen opdrachtgevers NLCS Projectbibliotheken ontwikkelen met eigen objecten en deze beschikbaar stellen aan opdrachtnemers. Ook kunnen Projectbibliotheken gebruikt worden binnen een organisatie om bijvoorbeeld verschillende afdelingen met een afgebakende set objecten te laten werken.

In InfraCAD 6.5 zijn de Projectbibliotheken nu uitgebreid met Favorietenlijsten. Hiermee heeft een gebruiker de mogelijkheid om binnen een Projectbibliotheek veelgebruikte NLCS objecten te groeperen. Dit levert meer overzicht, stelt organisaties in staat om beter samen te werken en bevordert een soepele controle en uitwisseling.

Foto’s
In het huidige tijdperk wordt meer en meer gebruik gemaakt van foto’s. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone waarmee het eenvoudig is om bijvoorbeeld voor een inventarisatie of tijdens de uitvoering foto’s te maken. Met InfraCAD kunnen deze foto’s eenvoudig worden verwerkt in een tekening en vanuit de tekening kan een fotoboek samengesteld worden. Op deze wijze kan eenvoudig een verzorgde set informatie worden geleverd.

Zeker met een telefoon kunnen foto’s in meerdere posities gemaakt worden; portrait of landscape en in het laatste geval linkshandig of rechtshandig. Dit resulteerde steeds vaker in een handmatige nabewerking om foto’s te roteren. Vanaf InfraCAD 6.5 wordt de stand van de telefoon herkend en wordt de rotatie van de foto’s gecorrigeerd tijdens de verwerking.

Veel gebruikers maken gebruik van de mogelijkheid om het fotoboek in de eigen huisstijl te genereren. Dat was al mogelijk door het eigen logo en eigen kleuren te gebruiken. Vanaf InfraCAD 6.5 kan ook het InfraCAD watermerk worden vervangen door een eigen watermerk. Dit geldt ook voor het Sonderingenboek.

InfraCAD 6.5 downloaden
Via onderstaande Informatie-knop kan de nieuwe versie worden gedownload.
Een volledig overzicht van alle wijzigingen is na te lezen in de Release Notes.

InfraCAD Upgraden

Meer weten over de NLCS en InfraCAD?
Wij organiseren regelmatig gratis workshops waar u kennis kunt maken met de NLCS en de InfraCAD Modules. Haal meer rendement uit de software met de InfraCAD NLCS Basiscursus, of vraag naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld uw eigen projectbibliotheek, foto- of sonderingsboek in uw eigen huisstijl in te richten.

Joomla SEF URLs by Artio

referenties

  • Hendrik-Jaap in ’t Veld over het werken met InfraCAD
    ‘Alle genoemde voordelen zijn waar’

    Hendrik-Jaap in ’t Veld, werkvoorbereider en CAD-beheerder bij Pro Infra (Rijswijk) is erg enthousiast over het werken met InfraCAD. Volgens hem maakt de software alle beloftes waar.

  • Guus Brings, werkvoorbereider civiele techniek bij de gemeente Roerdalen:

    “We hebben eerst de trial-versie van InfraCAD geprobeerd en die beviel super! Het scheelt veel tekenwerk en je ziet veel sneller waar problemen kunnen ontstaan.”