support

Meest gestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over InfraCAD. Mocht u het gewenste antwoord niet kunnen vinden, dan kunt u contact opnemen of nog even op het InfraCAD Forum zoeken.

Wat is InfraCAD Suite?

InfraCAD Suite is de verzamelnaam voor een aantal krachtige CAD applicaties voor professionals in de Infrastructuur en Openbare Ruimte, te weten: InfraCAD, InfraCAD CE, InfraCAD Map (Desktop) en InfraCAD Lite. Deze worden veelvuldig gebruikt door advies- en ingenieursbureaus, aannemers, provincies, gemeenten, waterschappen en netbeheerders.

Wat is het verschil tussen de verschillende versies?

InfraCAD Suite bevat vijf applicaties: InfraCAD, InfraCAD CE, InfraCAD Map, InfraCAD Map Desktop en InfraCAD Lite. Bekijk de verschillen in het uitgebreide overzicht van alle InfraCAD applicaties.

De belangrijkste toepassingen van deze applicaties staan hieronder vermeld:
InfraCAD Werken met NLCS tekeningen en KLIC meldingen
InfraCAD CE Werken met landmeetkundige data en Civil 3D gereedschappen
InfraCAD Map Geo-informatie verwerken in AutoCAD, Map 3D en Civil 3D
InfraCAD Map Desktop Geo-informatie verwerken in o.a. AutoCAD LT, BricsCAD en MicroStation
InfraCAD Lite KLIC meldingen vectoriseren naar DXF bestand

Wat kost InfraCAD?

Alle InfraCAD applicaties zijn als evaluatieversie gratis te gebruiken gedurende 30 dagen na installatie. Wilt u na deze periode InfraCAD blijven gebruiken, dan kunt u een abonnement afsluiten.

Via de website CAD Accent kunt u zich direct online abonneren of neem contact met een van onze verkoopmedewerkers.

Vanaf 3 licenties wordt een staffelkorting toegepast en voor een bedrijfslicentie gelden speciale volumetarieven.

De genoemde tarieven zijn Standalone licenties en gelden per gebruiker (gekoppeld aan een PC). Het is ook mogelijk om deze als netwerklicentie (concurrent users / floating license) te gebruiken. De meerprijs hiervan is €799 per jaar per server (normaal gesproken 1 server).

U betaalt geen aanschafkosten en u hoeft dus geen grote eenmalige investering te doen. U kunt altijd de meest recente versie gebruiken en u heeft geen extra update-kosten. Bovendien krijgt u ondersteuning per telefoon, e-mail of via remote support waardoor de continuïteit in uw organisatie geborgd is.

Waarom is InfraCAD een abonnement?

Wij hebben gekozen om InfraCAD aan te bieden als abonnement. Het voordeel hiervan is dat u geen aanschafkosten betaalt en dus geen grote eenmalige investering hoeft te doen.

Wanneer u software koopt, betaalt bijna altijd eenmalig een hoog bedrag plus een jaarlijks onderhoud. Met een abonnement spreidt u de kosten, kunt u altijd de meest recente versie gebruiken en u heeft dus geen extra update-kosten! Bovendien krijgt u ondersteuning per telefoon, e-mail of via remote support waardoor de continuïteit in uw organisatie geborgd is.

Wanneer u na een jaar besluit dat u InfraCAD niet meer wilt gebruiken, is er dus ook geen sprake van kapitaalvernietiging want u heeft niet betaald voor deze periode. Natuurlijk houden wij u graag als klant, dus dit is voor ons een goede motivatie om de software door te ontwikkelen en u tevreden te houden! Een goed voorbeeld van een win-win situatie.

Hoe zit het met ondersteuning en upgrades?

Upgrades en ondersteuning zijn inbegrepen in het abonnement. De laatste versie van InfraCAD kunt u downloaden en installeren, waarna u zonder problemen kunt doorwerken. Ondersteuning wordt geleverd via ons forum, per telefoon, per e-mail en eventueel door uw PC op afstand over te nemen. Alles zonder extra kosten. Op deze manier wordt uw continuïteit geborgd.

Is er ook een Netwerkversie beschikbaar?

Ja, InfraCAD is beschikbaar als Netwerkversie. Hiervoor dient de InfraCAD Netwerk Licentie Manager (INLM) geïnstalleerd te worden op een centrale server.

Kan ik InfraCAD gebruiken met Microstation of AutoCAD LT?

Binnen de InfraCAD Suite zijn twee applicaties geschikt om te gebruiken i.c.m. met MicroStation, BricsCAD en AutoCAD LT:

InfraCAD Lite is bedoeld om KLIC meldingen te verwerken. InfraCAD Lite levert een DXF bestand met vectoren (polylijnen) welke geopend kan worden in bijna elk CAD systeem waaronder bijvoorbeeld BricsCAD, Microstation en AutoCAD LT.

InfraCAD Map Desktop is bedoeld om geo-informatie zoals BGT en Kadastrale kaart te verwerken naar een DWG of DXF bestand. Deze kunnen geopend worden in bijna elk CAD systeem waaronder bijvoorbeeld BricsCAD, Microstation en AutoCAD LT.

Heb ik een cursus nodig om met InfraCAD te werken?

Dat hangt ervan af waarvoor u InfraCAD wilt gaan gebruiken. Wanneer u InfraCAD gaat gebruiken voor het verwerken van Klic meldingen of foto’s, zult u waarschijnlijk voldoende hebben aan de handleiding, de instructiefilmpjes en de tutorials.
Wanneer u wilt gaan werken met de NLCS is het verstandig om een cursus te volgen. U leert hier namelijk niet alleen InfraCAD gebruiken, maar ook de achtergronden van de NLCS begrijpen.

Kan ik mijn InfraCAD licentie verplaatsen naar een andere computer?

Ja, dat kan. Een InfraCAD Stand-alone Activatiecode is computerafhankelijk en wordt eenmalig verstrekt. Wanneer u een computer gaat vervangen en uw InfraCAD licentie wilt verplaatsen naar uw nieuwe computer, kunt u de licentie op uw bestaande computer deactiveren en een Activatiecode voor uw nieuwe computer aanvragen.

LET OP: Na deactivatie kunt u InfraCAD NIET meer gebruiken op de betreffende PC!!!

In de online handleiding staat uitgelegd hoe u deze licentie kunt verplaatsen.

Ik gebruik al InfraCAD. Waar kan ik de laatste versie downloaden?

Als u een InfraCAD abonnement heeft, dan heeft u altijd recht op de laatste versie. Via InfraCAD heeft u toegang tot alle downloads. Lees Een nieuwe versie downloaden in de online handleiding.

Verder hebben wij een aantal stappenplannen over upgraden geplaatst op ons forum.

referenties

  • Hans Engelman, tekenaar bij Geofox-Lexmond:

    “Dankzij InfraCAD staan onze mensen in het veld met één tekening waarop hun werkzaamheden én alle kabels en leidingen zijn weergegeven. Dat we de GBKN-ondergrond ook nog eens prima kunnen gebruiken voor onze onderzoeksrapportages is een bonus!”

  • Wil Lambo, Service Level Manager bij KPN:

    “InfraCAD is een prachtig staaltje dienstverlening richting grondroerders, gemeenten en projectontwikkelaars voor het inlezen van Klic-gebiedsinformatie in o.a. Microstation. Gebruiksvriendelijk, snel en buitengewoon zinvol. Ik ben er blij mee!”