forum

Nieuw: InfraCAD Map 6.9

Nieuw: InfraCAD Map 6.9

Met ingang van 10 mei 2019 is InfraCAD Map 6.9 beschikbaar met hoofdzakelijk wijzigingen en verbeteringen op gebied van KLIC-WIN. InfraCAD Map 6.9 is geschikt voor AutoCAD 2017 tot met 2020.

In januari van dit jaar heeft het Kadaster KLIC-WIN geïntroduceerd, een programma dat de uitwisseling van kabel- en leidinginformatie vernieuwt en zich hiermee richt op de toekomst. Hierdoor zijn de nieuwe Klic-meldingen gebaseerd op vectordata (GML) wat zorgt voor een hogere kwaliteit, een snellere verwerking en meer informatie.

Met de introductie van KLIC-WIN is de eerste versie van InfraCAD Map gelanceerd met een volledig nieuwe KLIC-module. Bij de verwerking worden alle laagnamen gebundeld per thema, waardoor het aantal lagen sterk gereduceerd is. Voor veel gebruikers een verbetering maar een bepaalde groep gebruikers heeft aangegeven dat ze toch graag wat meer onderscheid in de lagen willen kunnen maken.

Daarom is het vanaf InfraCAD Map 6.9 mogelijk om materiaal, diameter, buisdruk, voltage en netbeheerder op te nemen in de laagnaam. Via het Instellingen venster kan een gebruiker bepalen welke gegevens worden opgenomen.

instellingen Klic-win laagnamen

Verder is de verwerking van grote Klic-meldingen (qua bestandsgrootte) geoptimaliseerd.

Voor gebruikers van AutoCAD LT, Microstation en BricsCAD is er ook goed nieuws: Binnenkort verschijnt InfraCAD Map Desktop versie 6.3 met een nieuwe KLIC-module om KLIC-WIN meldingen te verwerken.

InfraCAD Map 6.9 downloaden
Via onderstaande Informatie-knop kan de nieuwe versie worden gedownload.
Een volledig overzicht van alle wijzigingen is na te lezen in de Release Notes.

InfraCAD Map upgraden

Meer weten over de NLCS en InfraCAD?
Wij organiseren regelmatig gratis workshops waar u kennis kunt maken met de NLCS en de InfraCAD Modules. Haal meer rendement uit de software met de InfraCAD NLCS Basiscursus, of vraag naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld uw eigen projectbibliotheek, foto- of sonderingsboek in uw eigen huisstijl in te richten.

referenties

  • Paul van Elten over het InfraCAD CE Beta-project
    ‘Bij CAD Accent luisteren ze naar hun klanten’

    Paul van Elten, landmeter bij KWS Utrecht, was deelnemer aan het Beta-traject van InfraCAD CE . Dat is hem prima bevallen. Vooral de open opstelling van de technische mensen vindt hij een groot pluspunt.

  • Symen Timmermans over lesgeven met InfraCAD
    ‘Tekenen met InfraCAD is een grote stap vooruit’

    Symen Timmermans is docent Infra en Landmeten aan ROC Friese Poort in Drachten. Sinds begin 2013 maakt InfraCAD deel uit van zowel het mbo- als het hbo-lesprogramma.