nlcs

Geo-informatie naar MicroStation

Werkt u met MicroStation en wilt u geo-informatie (GML) van PDOK in uw tekening verwerken? Dan is InfraCAD Map Desktop een zeer krachtige en gebruiksvriendelijke oplossing. Via een intuïtieve Wizard kunt u een gebied selecteren en maakt u eenvoudig een DWG, DXF en/of KML bestand.

 • BGT/IMGeo verwerken naar MicroStation conform NLCS
 • Kadastrale kaart verwerken naar MicroStation conform NLCS
 • TOP10NL verwerken naar MicroStation conform NLCS
 • Krachtige zoekfunctie op adres of plaats
 • Geo-informatie verwerken naar DWG, DXF en KML

Video: BGT / IMGeo verwerken naar Microstation

De Basiskaart Grootschalige Topografie, aangevuld met objecten uit het Informatiemodel Geografie, vervangt de oude GBKN. Het Kadaster levert deze data via de site van het PDOK aan de gebruiker. De data is kosteloos te gebruiken, ook in commerciële plannen.

In deze video wordt met InfraCAD Map Desktop een gebied opgezocht en geselecteerd. Geheel automatisch worden vervolgens de GML gegevens opgehaald van de PDOK servers en verwerkt naar een tekening, waarna de gegevens ook in Google Earth kunnen worden geraadpleegd (KML).

Groot voordeel van InfraCAD Map is dat de AutoCAD tekening direct wordt opgebouwd conform de Nederlandse CAD Standaard (NLCS).

Kadastrale kaart verwerken naar een tekening

Kadastrale kaart De Digitale Kadastrale Kaart (DKK) geeft informatie over o.a. kadastrale grenzen en perceelnummers en het Kadaster biedt deze data kosteloos aan via PDOK. Dit is handig, bijvoorbeeld om te beoordelen of er bij een tracé-ontwerp of een reconstructie kadastrale percelen gekruist worden.

Het importeren van de Kadastrale kaart met InfraCAD Map Desktop gaat op dezelfde wijze als de BGT. Ook voor de Kadastrale kaart geldt, dat de tekening direct wordt opgebouwd conform NLCS.

TOP10NL verwerken naar een tekening

TOP10NL importeren in AutoCADDe TOP10NL, ook bekend als Basisregistratie Topografie (BRT), is vector-gebaseerd en hierdoor uitstekend bruikbaar als ondergrond. Ten opzichte van de BGT is deze minder nauwkeurig, maar is een alternatief voor gebieden waar de BGT nog niet beschikbaar is.

Het importeren van TOP10NL vector-informatie met InfraCAD Map Desktop gaat op dezelfde wijze als de BGT. Ook voor de TOP10NL geldt, dat de tekening direct wordt opgebouwd conform NLCS.

PDOK data verwerken naar Google Earth

Google EarthMet InfraCAD Map Desktop is het mogelijk om uw bestanden, naast DWG, ook op te slaan als DXF en KML. Deze laatste maakt het mogelijk om de gegevens te openen in Google Earth.

Meer informatie?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van InfraCAD Map voor uw organisatie? Neem contact op met één van onze adviseurs via telefoonnr. 085 - 30 30 000.

referenties

 • Niels van Nistelrooij, werkvoorbereider bij A. Hak:

  “Wij gebruiken InfraCAD voor het verwerken van bestaande kabels en leidingen in onze projecten. Dit gaat nu vele malen efficiënter dan vroeger!”

 • Evert Lans, groepsleider Kunstwerken bij Grontmij:

  "InfraCAD bevat zeer sterke controlefunctionaliteit, waardoor wij de kwaliteit van onze NLCS tekeningen met weinig moeite op een hoog niveau kunnen houden."