nlcs

Geo-informatie naar AutoCAD LT

Werkt u met AutoCAD LT en wilt u geo-informatie (GML) van PDOK in uw tekening verwerken? Dan is InfraCAD Map Desktop een zeer krachtige en gebruiksvriendelijke oplossing. Via een intuïtieve Wizard kunt u een gebied selecteren en maakt u eenvoudig een DWG, DXF en/of KML bestand.

 • BGT/IMGeo verwerken naar AutoCAD LT conform NLCS
 • Kadastrale kaart verwerken naar AutoCAD LT conform NLCS
 • TOP10NL verwerken naar AutoCAD LT conform NLCS
 • Krachtige zoekfunctie op adres of plaats
 • Geo-informatie verwerken naar DWG, DXF en KML

Video: BGT / IMGeo verwerken naar AutoCAD LT

De Basiskaart Grootschalige Topografie, aangevuld met objecten uit het Informatiemodel Geografie, vervangt de oude GBKN. Het Kadaster levert deze data via de site van het PDOK aan de gebruiker. De data is kosteloos te gebruiken, ook in commerciële plannen.

In deze video wordt met InfraCAD Map Desktop een gebied opgezocht en geselecteerd. Geheel automatisch worden vervolgens de GML gegevens opgehaald van de PDOK servers en verwerkt naar een tekening, waarna de gegevens ook in Google Earth kunnen worden geraadpleegd (KML).

Groot voordeel van InfraCAD Map is dat de AutoCAD tekening direct wordt opgebouwd conform de Nederlandse CAD Standaard (NLCS).

Kadastrale kaart verwerken naar een tekening

Kadastrale kaart De Digitale Kadastrale Kaart (DKK) geeft informatie over o.a. kadastrale grenzen en perceelnummers en het Kadaster biedt deze data kosteloos aan via PDOK. Dit is handig, bijvoorbeeld om te beoordelen of er bij een tracé-ontwerp of een reconstructie kadastrale percelen gekruist worden.

Het importeren van de Kadastrale kaart met InfraCAD Map Desktop gaat op dezelfde wijze als de BGT. Ook voor de Kadastrale kaart geldt, dat de tekening direct wordt opgebouwd conform NLCS.

TOP10NL verwerken naar een tekening

TOP10NL importeren in AutoCADDe TOP10NL, ook bekend als Basisregistratie Topografie (BRT), is vector-gebaseerd en hierdoor uitstekend bruikbaar als ondergrond. Ten opzichte van de BGT is deze minder nauwkeurig, maar is een alternatief voor gebieden waar de BGT nog niet beschikbaar is.

Het importeren van TOP10NL vector-informatie met InfraCAD Map Desktop gaat op dezelfde wijze als de BGT. Ook voor de TOP10NL geldt, dat de tekening direct wordt opgebouwd conform NLCS.

PDOK data verwerken naar Google Earth

Google EarthMet InfraCAD Map Desktop is het mogelijk om uw bestanden, naast DWG, ook op te slaan als DXF en KML. Deze laatste maakt het mogelijk om de gegevens te openen in Google Earth.

Meer informatie?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van InfraCAD Map voor uw organisatie? Neem contact op met één van onze adviseurs via telefoonnr. 085 - 30 30 000.

referenties

 • Maarten Stadhouders, eigenaar StadLandWater BV:

  Met Infracad hebben we een pakket in huis waarbij onze werkvoorbereiders met een simpele druk op de knop alle klic-gegevens snel in autocad kunnen laden en daar snel een presentabele tekening aan de opdrachtgever kunnen overleggen. En dan zitten er nog een aantal andere leuke functies in Infracad, bijvoorbeeld de ‘Foto Manager’. Ga zo door en we zijn benieuwd naar een nieuwe update!”

 • Hendrik-Jaap in ’t Veld over het werken met InfraCAD
  ‘Alle genoemde voordelen zijn waar’

  Hendrik-Jaap in ’t Veld, werkvoorbereider en CAD-beheerder bij Pro Infra (Rijswijk) is erg enthousiast over het werken met InfraCAD. Volgens hem maakt de software alle beloftes waar.