nlcs

Geo-informatie naar AutoCAD

Werkt u met AutoCAD, AutoCAD Map 3D of AutoCAD Civil 3D en wilt u geo-informatie (GML) van PDOK importeren in uw AutoCAD tekening? Met InfraCAD Map importeert u de gewenste informatie binnen enkele muiskliks, waarbij de tekening volledig wordt opgebouwd conform NLCS.

 • BGT/IMGeo importeren in AutoCAD conform NLCS
 • Kadastrale kaart importeren in AutoCAD conform NLCS
 • TOP10NL importeren in AutoCAD conform NLCS
 • Luchtfoto’s en achtergrondkaarten plaatsen in AutoCAD
 • AutoCAD tekening exporteren naar Google Earth

Video: BGT / IMGeo importeren in AutoCAD

De Basiskaart Grootschalige Topografie, aangevuld met objecten uit het Informatiemodel Geografie, vervangt de oude GBKN. Het Kadaster levert deze data via de site van het PDOK aan de gebruiker. De data is kosteloos te gebruiken, ook in commerciële plannen.

Deze video laat zien hoe het met InfraCAD Map eenvoudig mogelijk is om een specifiek gebied te selecteren, waarna de benodigde (GML) gegevens automatisch worden gedownload en geïmporteerd in een AutoCAD tekening.

Groot voordeel van InfraCAD Map is dat de AutoCAD tekening direct wordt opgebouwd conform de Nederlandse CAD Standaard (NLCS).

Kadastrale kaart importeren in AutoCAD

Kadastrale kaart De Digitale Kadastrale Kaart (DKK) is per januari 2016 open data geworden en het Kadaster biedt deze data kosteloos aan via PDOK.
Dit is handig, bijvoorbeeld om te beoordelen of er bij een tracé-ontwerp of een reconstructie kadastrale percelen gekruist worden.

Het importeren van de Kadastrale kaart met InfraCAD Map gaat op dezelfde wijze als de BGT. Ook voor de Kadastrale kaart geldt, dat de tekening direct wordt opgebouwd conform NLCS.

TOP10NL importeren in AutoCAD

TOP10NL importeren in AutoCAD De TOP10NL, ook bekend als Basisregistratie Topografie (BRT), is vector-gebaseerd en hierdoor uitstekend bruikbaar als ondergrond. Deze is minder nauwkeurig dan de BGT maar erg geschikt voor projecten met minder detailniveau, zoals kabel- of leidingtracés.

Het importeren van TOP10NL vector-informatie met InfraCAD Map gaat op dezelfde wijze als de BGT. Ook voor de TOP10NL geldt, dat de tekening direct wordt opgebouwd conform NLCS.

Luchtfoto’s importeren in AutoCAD

Luchtfoto’s importeren in AutoCAD Het Kadaster heeft de Luchtfoto met een resolutie van 25cm per pixel beschikbaar gesteld als open data. Dit betekent dat iedereen hier kosteloos gebruik van kan maken. Via InfraCAD Map kan eenvoudig een luchtfoto worden geplaatst in AutoCAD.

Het plaatsen gaat erg eenvoudig: na het selecteren van een gebied genereert InfraCAD Map een afbeelding van het gebied en plaatst deze als image in de tekening.

Gereedschappen

Achtergrondkaart in AutoCADAchtergrondkaarten dynamisch invoegen
Met InfraCAD Map kunnen op eenvoudige wijze actuele achtergrondkaarten worden geplaatst in een AutoCAD tekening zoals de BRT, AHN kleurenkaarten en Topografische kaart.

KML naar Google EarthAutoCAD tekening exporteren naar Google Earth
Tekeningen exporteren naar Google Earth is geen basisfunctie in AutoCAD. Met InfraCAD Map is het mogelijk om een (deel van de) tekening met één muisklik te exporteren naar Google Earth.

Verbeter de KaartVerbeter de Kaart
De website VerbeterDeKaart.nl is het officiële portaal van het Kadaster om fouten te kunnen melden in de BGT. Met InfraCAD Map kunnen deze meldingen worden geïmporteerd in AutoCAD.

AHN hoogten in tekeningAHN hoogten in tekening
Actuele hoogtegegevens (AHN3 / AHN2) kunnen snel en eenvoudig in de tekening worden geplaatst om een eerste indruk te krijgen van een terrein of een globaal ontwerp op te laten aansluiten

Meer informatie?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van InfraCAD Map voor uw organisatie? Neem contact op met één van onze adviseurs via telefoonnr. 085 - 30 30 000.

referenties

 • Yücel Özmen over de service van CAD Accent
  ‘Heel veel bedrijven kunnen hier gelukkig van worden’

  Yücel Özmen, teamleider ingenieursbureau van de gemeente Capelle aan den IJssel, is meer dan tevreden over InfraCAD én over het contact met CAD Accent. Wat hem betreft gaat de samenwerking nog vele jaren duren.

 • Martijn Romijn, Hoofd Ingenieursbureau van de gemeente Leiden:

  “InfraCAD werkt heel gemakkelijk. Ook als je weinig tekenervaring hebt, kun je ermee overweg.”