• Home

KWS Utrecht

KWS Utrecht Paul van Elten over het InfraCAD CE Beta-project
‘Bij CAD Accent luisteren ze naar hun klanten’

Paul van Elten, landmeter bij KWS Utrecht, was deelnemer aan het Beta-traject van InfraCAD CE . Dat is hem prima bevallen. Vooral de open opstelling van de technische mensen vindt hij een groot pluspunt.

Duidelijke cursus
“Toen we van onze oude softwaretool overstapten op InfraCAD CE, ben ik met enkele collega’s op cursus gegaan in Oss. Alles werd ons heel duidelijk uitgelegd. Bovendien werden vragen en opmerkingen van cursisten echt gehoord, in sommige gevallen werden er zelfs elementen van de software aangepast. Bij CAD Accent luisteren ze naar hun klanten.”

Kennis van zaken
“De medewerkers van CAD Accent hebben kennis van zaken. InfraCAD CE is dan ook geen software waarvan CAD Accent denkt dat-ie handig is, nee, het is een tool die voor landmeters handig is. Ook landmeters die minder ervaren zijn met het tekenen in AutoCAD kunnen er heel goed mee uit de voeten.”

Veel tijdwinst
“InfraCAD CE heeft veel handige functies. Neem het berekenen van volumes, bijvoorbeeld van een depot. Dat gaat bijna met één druk op de knop. Ook het importeren van AHN-bestanden, het verwerken van situatie- en profieltekeningen naar AutoCAD en het maken en importeren van uitzetpunten gaat allemaal heel intuïtief en eenvoudig. Concreet levert dat veel tijd op. Daarnaast is het gebruiksgemak een pre: je weet gewoon dat het werkt.”

referenties

  • Bert Kammerer, werkvoorbereider/tekenaar bij Geonius:

    “Dankzij InfraCAD kunnen wij alle bestaande kabels en leidingen snel en eenvoudig in onze eigen tekeningen verwerken. Zo weten we meteen waar we bodemonderzoek kunnen doen en waar niet.”

  • Jan-Willem Selen en de overstap naar NLCS
    ‘We zijn vooral verrast door het gebruiksgemak van InfraCAD’

    Jan-Willem Selen, projectvoorbereider van de gemeente Venlo, had aanvankelijk weinig aandacht voor de NLCS. Maar eenmaal in gebruik is het oordeel helder: "dit hadden we eerder moeten weten".