De voordelen van de NLCS-object Viewer in InfraCAD

De NLCS vormt de basis voor alle programma’s in de InfraCAD Suite. In dit forum kunt u terecht voor vragen en antwoorden over de NLCS binnen de verschillende InfraCAD programma’s.

Moderators: Anton, Bram, Henk

Gebruikersavatar

Topic author
Bram
Berichten: 4

De voordelen van de NLCS-object Viewer in InfraCAD

Berichtdoor Bram » vr 16 apr 2021, 09:21

Snel de juiste presentatie instellen? Hoeveelheden bepalen van een specifieke hoofdgroep of snel de volgorde van alle ondergrondse infra ten opzichte van arceringen instellen? Zo maar wat voorbeelden waarbij de NLCS als standaard perfect in voorziet. Met de gebruiksvriendelijke NLCS-object Viewer in InfraCAD filtert u precies de informatie die u nodig heeft en maakt u eenvoudig overzichten van hoeveelheden.

Next level NLCSBinnen de GWW-sector kunnen we tegenwoordig met volle overtuiging zeggen dat de NLCS dé tekenstandaard is voor civieltechnische tekeningen. Veel marktpartijen hebben de NLCS omarmd en opgenomen in werkprocessen. Een belangrijke meerwaarde hierbij is de onderlinge uitwisseling tijdens samenwerking in projecten: er kan snel en efficiënt gebruik worden gemaakt van informatie in NLCS-tekeningen.

Ook binnen organisaties wordt de NLCS inmiddels veel gebruikt als kapstok voor het standaardiseren van de eigen tekenwerkzaamheden. Het gebruik van InfraCAD-projectbibliotheken en de vele toepassingen van favorietenlijsten zijn hier goede voorbeelden van.

NLCS voor de CAD-gebruikerVoor CAD-gebruikers is de NLCS ook standaardtaal geworden. Iedereen weet inmiddels zijn weg te vinden in de omvangrijke NLCS-bibliotheek. Naast deze tastbare onderdelen zijn er natuurlijk nóg meer voordelen van de NLCS. De belangrijkste hiervan is de informatie die de NLCS te bieden heeft. Om beter gebruik te kunnen maken van deze informatie heeft InfraCAD nu de NLCS-object Viewer die het werken met NLCS nog eenvoudiger maakt!

NLCS-object ViewerDe NLCS-object Viewer kan in eerste instantie worden ingezet als tekenhulpmiddel voor het maken van selecties, het instellen van de tekenvolgorde of het in- en uitschakelen van NLCS-objecten in een tekening. Daarnaast is de NLCS-object Viewer het perfecte hulpmiddel om gedetailleerde informatie eenvoudig uit een tekening te halen als basis voor een hoeveelhedenstaat, werkomschrijving of bestek.

  • Snel de juiste presentatie
    Op basis van de verschillende posities van de NLCS, zoals bijvoorbeeld de NLCS-disciplines of elementcodes, zijn selecties snel in te stellen in de tekening. Hierdoor wordt het heel eenvoudig een visuele presentatie te maken op basis van de hoofdgroep RI voor een rioleringstekening of een opruimingstekening op basis van de NLCS-status "Vervallen".

    Afbeelding



    Afbeelding

    Door slim gebruik te maken van een combinatie van onderdelen kan nog specifieker een selectie worden toegepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een presentatietekening waarbij enkel vlakvullingen voor de status ‘Nieuw’ worden getoond. Eenvoudig, maar vooral snel met de NLCS-object Viewer.

    Afbeelding

    Overzicht van hoeveelheden uit de tekening
    Naast het gebruik van slimme filters voor het maken van selecties, is het mogelijk gedetailleerde hoeveelheden te bepalen in een tekening. Deze hoeveelheden worden netjes aan de rechterzijde in het dialoogscherm getoond, op basis van de positie die je kiest in de boomstructuur. Door een onderdeel te selecteren met een dubbelklik of rechtermuisknop worden de objecten in de tekening getoond in een selectie, goed herleidbaar waar de bepaalde onderdelen zich bevinden!

    Afbeelding

    Naast het gebruik van hoeveelheden binnen de NLCS-object Viewer is het mogelijk gegevens vanuit de tekening te exporteren naar een Excel-werkblad of csv-bestand. Hierbij kan je zelf aangeven welke informatie moet worden meegenomen. De gegevens worden netjes per categorie op een eigen tabblad geplaatst en vormt de ideale basis voor een werkomschrijving of bestek.

    Afbeelding

Meer weten?Bent u geïnteresseerd en wilt u een uitgebreide uitleg over de voordelen van de NLCS en hoe InfraCAD u werk uit handen neemt?

Schrijf u dan nu in voor het webinar ‘Introductie in de NLCS’ of neem contact met ons op: 085 – 30 30 000.

NLCS workshop - Landmeter