Aandachtspunten bij versie 6.3 van InfraCAD

In dit forum vindt u veel informatie over het installeren van InfraCAD software, het omgaan met licenties, stappenplannen voor upgraden etc. Het beste startpunt voor IT-gerelateerde zaken rondom de InfraCAD Suite.

Moderators: Henk, Emre, Bram, Anton, Frank


Topic author
Henk
Berichten: 260

Aandachtspunten bij versie 6.3 van InfraCAD

Berichtdoor Henk » di 11 sep 2018, 10:47

Met ingang van 1 september 2018 is InfraCAD 6.3 beschikbaar. Het artikel Nieuw! InfraCAD 6.3 beschrijft de nieuwe en verbeterde functionaliteit. Een volledige opsomming ervan vindt u in de Release Notes.

LET OP: Afdeling-bibliotheek is niet meer van toepassing! Met het toenemend gebruik van de NLCS wordt samenwerken steeds belangrijker. Om deze reden is het werken met één Afdeling-bibliotheek vervangen door het werken met meerdere Project-bibliotheken. Opdrachtgevers kunnen Project-bibliotheken ontwikkelen met eigen objecten en deze beschikbaar stellen aan opdrachtnemers. Project-bibliotheken kunt u ook gebruiken om binnen uw organisatie de verschillende afdelingen/disciplines met een eigen set objecten te laten werken. De Project-bibliotheken zijn binnen InfraCAD eenvoudig te beheren en actief te maken.

Maakt u binnen uw organisatie momenteel gebruik van een Afdeling-bibliotheek? Houd er dan rekening mee dat InfraCAD 6.3 deze zal negeren. Dit geldt ook voor de NLCS-functionaliteit binnen InfraCAD Map 6.7, InfraCAD Map Desktop 6.2 en InfraCAD CE 6.4. Wacht eventueel met het installeren van deze versies totdat de Afdeling-bibliotheek weer als Project-bibliotheek beschikbaar is. Hoe de Afdeling-bibliotheek kan worden omgezet leest u in het artikel Afdeling-bibliotheek omzetten naar een Project-bibliotheek. Volledige informatie over Project-bibliotheken is te vinden in de online handleiding.

LET OP: Discipline ‘XX’ (Onafhankelijk van Discipline) beperkt toepasbaar! In juli 2018 is versie 4.2 van de NLCS beschikbaar gekomen. Een belangrijke wijziging hierin is dat het vanaf deze versie verplicht is om altijd een discipline toe te passen. De discipline ‘XX’ (Onafhankelijk van Discipline) mag alleen nog worden toegepast (en is daar verplicht) bij hoofdgroep ‘ALgemeen’ in combinatie met Status ‘X’ (Onafhankelijk van Status). Alle functionaliteit binnen InfraCAD is hier op aangepast, zo kunt u bijvoorbeeld ‘Onafhankelijk van Discipline’ niet meer in de lijst selecteren.

De ‘NLCS Controle en herstel’ functionaliteit kan u, waar nodig, ondersteunen bij het corrigeren van bestaande tekeningen door eerst de entities te selecteren en vervolgens de knop ‘Discipline bijwerken’ te gebruiken.cron
NLCS workshop - Landmeter