GBKN in Klic-melding is vervangen door BGT: gevolgen voor InfraCAD

Dit forum is bedoeld voor alle vragen en antwoorden rondom de KLIC functionaliteit binnen de InfraCAD Suite. Via Klic-Online biedt het Kadaster algemene informatie over KLIC.

Moderators: Henk, Emre, Bram, Anton, Frank


Topic author
Henk
Berichten: 260

GBKN in Klic-melding is vervangen door BGT: gevolgen voor InfraCAD

Berichtdoor Henk » wo 31 okt 2018, 15:42

Het Kadaster heeft 26 oktober jl. een nieuwe KLIC-versie geïmplementeerd. Een van de wijzigingen in deze update is dat de achtergrond in een Klic-melding niet meer gebaseerd is op de Grootschalige Basiskaart Nederland (GBKN), maar afkomstig is uit de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Deze wijziging is een eerste stap naar de nieuwe KLIC-WIN situatie waarin Klic-meldingen uitsluitend in vectoren geleverd gaan worden.

Gevolgen InfraCAD
Deze wijziging heeft gevolgen voor gebruikers van InfraCAD en InfraCAD Lite: bij het vectoriseren van een Klic-melding heeft de achtergrond niet meer de scherpte om deze succesvol te kunnen vectoriseren. Dit betekent dat alleen de kabels en leidingen nog gevectoriseerd kunnen worden.

Oplossing
U kunt in twee stappen komen tot een volledige tekening:
  • Elke gewenste topografische situatie kan met InfraCAD Map of InfraCAD Map Desktop worden ingelezen vanuit de BGT.
  • De kabels en leidingen kunt u blijven vectoriseren met behulp van InfraCAD of InfraCAD Lite.
Leuk om te vermelden is dat InfraCAD Map nog veel meer kan, zoals het importeren van luchtfoto’s, kadastrale grenzen of het plaatsen van hoogtelabels. Op de InfraCAD website vindt u een korte video en meer informatie over alle functionaliteit.

U kunt een Trial versie downloaden waarmee u 30 dagen kunt werken en dus direct vooruit kunt. Om na het aflopen van deze evaluatieperiode het programma nog te kunnen gebruiken moet een licentie worden aangeschaft.

Toekomst
De genoemde werkwijze lost het huidige probleem op en is ook direct de oplossing voor de lange termijn; als gevolg van KLIC-WIN heeft u namelijk in de toekomst juist InfraCAD Map of InfraCAD Map Desktop nodig om een Klic-melding te verwerken. Meer hierover leest u op de pagina KLIC-WIN.cron
NLCS workshop - Landmeter