Eigenschappen peilmaten aanpassen

De NLCS vormt de basis voor alle programma’s in de InfraCAD Suite. In dit forum kunt u terecht voor vragen en antwoorden over de NLCS binnen de verschillende InfraCAD programma’s.

Moderators: Anton, Bram, Henk


Topic author
Dissl
Berichten: 33

Eigenschappen peilmaten aanpassen

Berichtdoor Dissl » do 04 aug 2016, 11:26

De peilmaat die via de Infracad-gereedschappen in een tekening ingevoegd kan worden, kan je daar ook de instellingen van wijzigen?
Ik wil onderscheid maken in hoogtepeilen van bestaande hoogtes en hoogtepeilen van nieuwe hoogtes. Ik wil er graag eigen kleuren, laagnamen etc aangeven.

Groeten,
Dissl


Henk
Berichten: 294

Re: Eigenschappen peilmaten aanpassen

Berichtdoor Henk » do 04 aug 2016, 12:29

Beste Dissl,

Met de huidige functionaliteit is dit niet direct mogelijk:

Om deze verschillen toe te kunnen passen heb je een tweede Block definitie nodig, waarin de Attribute "..." een andere Textstyle heeft. De Peilmaat functionaliteit staat echter alleen de huidige vier Blocks toe zoals ze in de submap "Peilmaten" van de programmamap (C:\ProgramData\Autodesk\ApplicationPlugins\etc.) staan.

Als je dit toch echt wilt, dan is er een workaround te bedenken (hoewel dan wel de Peilmaat functionaliteit enigszins "misbruikt" wordt):

Je kan bestand "SAL-PEILMAAT_INFRACAD_H04-SOD.dwg" vervangen door een kopie van "SAL-PEILMAAT_INFRACAD_H01-SOD.dwg" en vervolgens hiervan de Attribute aanpassen. Deze Peilmaat kun je in de tekening plaatsen door voor [Omgekeerd] en [Gespiegeld] te kiezen. Je zal daarna wel handmatig de laag moeten aanpassen.


Topic author
Dissl
Berichten: 33

Re: Eigenschappen peilmaten aanpassen

Berichtdoor Dissl » di 09 aug 2016, 10:07

Het werkt :-)
Dank je, Henk.

  

NLCS workshop - Landmeter