Welke lijndikte voor Default?

De NLCS vormt de basis voor alle programma’s in de InfraCAD Suite. In dit forum kunt u terecht voor vragen en antwoorden over de NLCS binnen de verschillende InfraCAD programma’s.

Moderators: Anton, Bram, Henk


Topic author
Dissl
Berichten: 33

Welke lijndikte voor Default?

Berichtdoor Dissl » do 07 jul 2016, 11:24

De NLCS heeft voor diverse lijnen de lijndikte op default staan. Welke lijndikte hanteert de NLCS voor default, aangezien de default lijndikte zelf in te stellen is?

Groeten,
Dissl


Henk
Berichten: 294

Re: Welke lijndikte voor Default?

Berichtdoor Henk » do 07 jul 2016, 11:33

Beste Dissl,

Kun je een voorbeeld geven van wat je bedoelt met "NLCS heeft lijndikte op default staan"?


Topic author
Dissl
Berichten: 33

Re: Welke lijndikte voor Default?

Berichtdoor Dissl » do 07 jul 2016, 13:54

Hallo Henk,

Het gaat bijvoorbeeld om blocks. Als je een block opent met blockeditor, staan alle lijnen op de layer 0, maar de lijndikte is per lijnstuk anders. Soms bylayer, maar soms ook default. Dit is onder andere het geval bij N-WE-RI-PUT_BETON-S, maar het komt in ieder geval bij andere typen putten ook voor.

Kun je hier iets mee?

Groeten,
Dissl


Henk
Berichten: 294

Re: Welke lijndikte voor Default?

Berichtdoor Henk » do 07 jul 2016, 16:30

Beste Dissl,

In de 'Formele beschrijving NLCS' staat dat de symbolen "in de regel" lijndikte 25 hebben, en lijntype Continuous. Vandaar dat InfraCAD alle "-S" lagen deze eigenschappen meegeeft.

Het lijkt mij dan ook het meest verstandig om alle objecten in een Block in principe de laag 0, en kleur, lijntype en lijndikte het kenmerk "ByLayer" te geven. De objecten krijgen dan automatisch de eigenschappen van de laag mee waar het Symbool op wordt geplaatst. Soms wordt bij lijnen of teksten wel eens afgeweken wat betreft kleur etc.

Het gebruik van Default is hier minder functioneel: je wordt dan afhankelijk van een algemene instelling in de tekening (LWDEFAULT), waarmee een verschil tussen bijvoorbeeld Geometrie en een Symbool niet te maken is.

Ik weet niet waarom men in deze Blocks bij sommige lijnen voor Default heeft gekozen, je zou dit eventueel kunnen vragen/melden bij de NLCS organisatie, via [email protected].


Topic author
Dissl
Berichten: 33

Re: Welke lijndikte voor Default?

Berichtdoor Dissl » vr 08 jul 2016, 07:37

Beste Henk,
dank je voor je reactie. Ik kan begrijpen dat in sommige blocks afgeweken wordt van de instelling bylayer voor bijvoorbeeld lijndiktes. Een block kan anders onleesbaar worden. Maar inderdaad is de keuze voor default onlogisch.

Is het wel zo dat de NLCS deze blocks maakt, of maakt Infracad ze?

Groeten,
Dissl

  

NLCS workshop - Landmeter