Symbolen niet zichtbaar in de NLCS module

De NLCS vormt de basis voor alle programma’s in de InfraCAD Suite. In dit forum kunt u terecht voor vragen en antwoorden over de NLCS binnen de verschillende InfraCAD programma’s.

Moderators: Anton, Bram, Henk


Topic author
Henk
Berichten: 294

Symbolen niet zichtbaar in de NLCS module

Berichtdoor Henk » do 17 jul 2014, 16:18

Worden in de NLCS module geen voorbeelden van Symbolen getoond maar in plaats daarvan rode kruisjes, en is het daardoor ook niet mogelijk een Symbool in de tekening te plaatsen?

Dit duidt op een conflict binnen Windows: Windows kent de methode om een voorbeeld van een DWG te tonen niet meer, waardoor die in Windows Verkenner ook niet meer zichtbaar kan worden gemaakt.

Waarschijnlijk is dit ontstaan door het dé-installeren van een oude AutoCAD versie en het installeren van een nieuwe (of in omgekeerde volgorde). Het schijnt mogelijk op te lossen te zijn door DWG TrueView te installeren (kan eventueel hier worden gedownload).

De oplossing binnen InfraCAD is te forceren dat een andere (iets tragere) methode wordt gebruikt om de previews te vinden:
  1. Sluit AutoCAD af.
  2. Open Kladblok, kopieer de onderstaande tekst en sla het bestand op als "Methode2.reg", bijvoorbeeld op het Bureaublad. Kies bij Opslaan als: voor “Alle bestanden (*.*)”:

    Code: Selecteer alles

    Windows Registry Editor Version 5.00
    
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\CAD Accent\InfraCAD]
    "ForceAutoCADThumbnailReader"="True"
    
    
  3. Voer het bestandje uit door hierop te dubbelklikken.
  4. Start AutoCAD opnieuw.
PS: Deze methode werkt alleen met InfraCAD versie 5.2 of later.

NLCS workshop - Landmeter