Viewport tekenen

De NLCS vormt de basis voor alle programma’s in de InfraCAD Suite. In dit forum kunt u terecht voor vragen en antwoorden over de NLCS binnen de verschillende InfraCAD programma’s.

Moderators: Anton, Bram, Henk


Topic author
Henk
Berichten: 294

Viewport tekenen

Berichtdoor Henk » zo 15 dec 2013, 23:12

Met behulp van de InfraCAD NLCS Module kunt u nu versneld Viewports tekenen; u hoeft het NLCS Object niet meer eerst zelf in de Objectbibliotheek te selecteren en actief te maken.

Afbeelding
Viewport met NLCS eigenschappen

InfraCAD moet dan wel weten met welke AutoCAD commando's u een Viewport tekent: vermeld deze bij het objecttype "Viewport" in het bestand "NLCSCommands.xml" in de map van de Gebruiker bibliotheek:

Afbeelding
Viewport commando's in het bestand "NLCSCommands.xml"

Is deze instelling niet aanwezig in uw huidige bestand? Neem de regel hieronder dan over en voeg deze aan het einde in het blok <ObjectTypes> toe.

Code: Selecteer alles

<ObjectType naam="Viewport" commands="MVIEW;VPORTS;-VPORTS" />
Ook moet het programma weten welk NLCS Object in de op dit moment actieve NLCS bibliotheek van toepassing is. Daarom is in het bestand "NLCSUISettings.xml" in de map van de Gebruiker bibliotheek een instelling opgenomen:

Afbeelding
Instellingen voor het objecttype "Viewport".

Is deze instelling niet aanwezig in uw huidige bestand? Neem de code hieronder dan over en voeg deze aan het einde in het blok <ObjectSettings> toe.

Code: Selecteer alles

<AdditionalItems>
   <AdditionalItem name="Viewport" id="25" elementcode="G" />
</AdditionalItems>
Controlefunctionaliteit
Bij het activeren van een Layout maakt AutoCAD automatisch twee Viewports op laag “0” aan. Bij controle van de tekening zal vervolgens worden gemeld dat er entities op laag "0" zijn aangetroffen. Als u de Viewports wilt aanpassen zult u merken dat ze lastig te selecteren zijn.

De controlefunctionaliteit biedt nu een oplossing: voordat de controle wordt gestart worden alle gevonden Viewports op laag "0" naar het juiste NLCS Object aangepast. Ook hier wordt gebruik gemaakt van de instelling in het bestand "NLCSUISettings.xml".

NLCS workshop - Landmeter