Nieuwe versie InfraCAD CE v8.0

Heeft u vragen over het verwerken van landmeetkundige gegevens of over InfraCAD CE? In dit forum vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden.

Moderators: Anton, Bram, Henk


Topic author
Anton
Berichten: 78

Nieuwe versie InfraCAD CE v8.0

Berichtdoor Anton » di 21 feb 2023, 14:40

Sinds januari 2023 is er de nieuwe versie van InfraCAD CE v8.0 uitgekomen. Er zijn niet heel veel wijzigingen maar toch wil ik een paar benoemen.

Holixa licentiemechanisme
De meest in het oog springend is dat alle InfraCAD applicaties vanaf v8.0 alleen nog beschikken over ons nieuwe licentiemechanisme Holixa. Deze is vele malen flexibeler te beheren dan ons "oude" systeem. Je moet wel even omschakelen maar dat is met ons stappenplan niet heel uitdagend.


NLCS v5
InfraCAD CE maakt ook gebruik van de nieuwe NLCS bibliotheek v5.0. Er zijn veel veranderingen aangebracht in de bibliotheek na een optimalisatieslag van het BIM Loket. Omdat de meegeleverde meetcoderingen in InfraCAD CE nog verwezen naar de oude bibliotheek, zijn deze nu aangepast. Met Topcon heeft Arkance Systems een samenwerking gevonden waarbij in InfraCAD CE een meetcodering wordt meegeleverd die is afgestemd op het meten met Topcon apparatuur. Hierdoor kan een gebruiker direct aan de slag met meten, conform de NLCS standaard.
Omdat niet iedereen gebruik maakt van de voorgedefinieerde meetcoderingen, is er nu een controle op ontbrekende NLCS verwijzingen in bestaande meetcoderingen. Bij het verwerken wordt nu aangegeven welke meetcodes verwijzen naar een niet meer bestaand of gewijzigd NLCS object. Het beste is om even tijd te nemen om de meetcoderingen bij langs te gaan en de gewenste NLCS objecten weer te koppelen aan de meetcodes. Een mooi moment om het hele meetproces weer even tegen het licht te houden!


AHN 4
Al heel lang gewenst, maar vanwege technische knelpunten aan de AHN zijde, is er nu eindelijk ondersteuning voor de AHN 4 vanuit InfraCAD CE! In Civil 3D kan nu op eenvoudige wijze terreinmodellen worden gegenereerd op basis van deze AHN 4.


Toekomst
Intussen is Arkance Systems begonnen met het herontwikkelen van InfraCAD CE. Sommige punten zijn wat verouderd en zijn hoognodig toe aan verbetering, zoals de ondersteuning van 4K monitoren. Omdat het ontwikkelproces van software heel lang duurt, kan het ook nog wel even duren voor de nieuwe InfraCAD CE beschikbaar is. Maar wees niet bezorgd, we zijn er volop mee bezig!

NLCS workshop - Landmeter