Hulpstukken in bandenlijn

De NLCS vormt de basis voor alle programma’s in de InfraCAD Suite. In dit forum kunt u terecht voor vragen en antwoorden over de NLCS binnen de verschillende InfraCAD programma’s.

Moderators: Anton, Bram, Henk


Topic author
Roel
Berichten: 17

Hulpstukken in bandenlijn

Berichtdoor Roel » do 09 jun 2022, 11:24

Is het ook mogelijk om hulpstukken zoals hoekblokken, verloop- en verlaagde banden en inritblokken met de functionaliteit "kantopsluiting tekenen" te tekenen?


Henk
Berichten: 294

Re: Hulpstukken in bandenlijn

Berichtdoor Henk » do 09 jun 2022, 14:19

Beste Roel,

Met de functie Kantopsluiting kan op een snelle en eenvoudige wijze rechte banden en bochtbanden langs een polyline worden geplaatst.

De werkwijze voor het tekenen en calculeren van de kantopsluiting is als volgt:
  1. De voorkant band moet als getekende lijn aanwezig zijn.
  2. Zorg ervoor dat de begrenzingen zijn vastgelegd, door het plaatsen van elementen zoals hoekstukken, verloopbanden, eindbanden, inritten en straatkolken.
  3. Met de tekenfunctie 'Kantopsluiting tekenen' kan langs een geselecteerde lijn (zie 1.) tussen de begrenzingen (zie 2.) de kantopsluiting worden getekend.
  4. Is de tekening eenmaal gevuld, dan kan met de NLCS-object Viewer eenvoudig worden bekeken welke elementen (hoekstukken, verloopbanden etc.) en banden (rechte banden en bochtbanden, volledige banden en zaagstukken) zijn toegepast en waar ze zijn toegepast. Ook kan met de NLCS-object Viewer alle hoeveelheden eenvoudig worden geëxporteerd naar een Excel bestand.
Bron: Kantopsluiting tekenen

  

NLCS workshop - Landmeter