Maakt u wel volledig gebruik van de kracht van InfraCAD Map (Desktop)?

Via PDOK stelt de overheid geo-informatie beschikbaar, welke met InfraCAD Map (Desktop) eenvoudig in uw tekening kan worden geladen conform de NLCS. In dit forum vindt u vragen en antwoorden hierover.

Moderators: Anton, Bram, Henk


Topic author
Anton
Berichten: 78

Maakt u wel volledig gebruik van de kracht van InfraCAD Map (Desktop)?

Berichtdoor Anton » wo 01 jun 2022, 08:42

Het Kadaster verandert met enige regelmaat haar databronnen. InfraCAD Map en InfraCAD Map Desktop worden daaropvolgend bijgewerkt zodat u de gewenste databronnen kunt blijven verwerken. We zitten inmiddels op v7.2, de versie die tevens geschikt is voor AutoCAD 2023. Een goed moment dus om de belangrijkste vernieuwingen en verbeteringen nog eens de revue te laten passeren. Mocht u nog niet het maximale uit uw software halen, dan gaat u dat zeker doen na het lezen van dit artikel.
De nieuwe KLIC Vanaf 1 januari 2022 levert het Kadaster de Klic-leveringen anders dan voorheen. Er werden gedurende een overgangsperiode tot 1 mei gegevens geleverd in zowel het oude formaat als het nieuwe formaat. InfraCAD Map en InfraCAD Map Desktop ondersteunen beide formaten.

Heeft u nog problemen met het verwerken van Klic-meldingen?
Update InfraCAD Map en InfraCAD Map Desktop zo snel mogelijk! Nieuwe Klic-meldingen van na 1 mei kunnen niet met verouderde versies van InfraCAD Map verwerkt worden.
Luchtfoto 2021 in hoge resolutie Elk jaar komt de landelijke luchtfoto beschikbaar. Tot voorheen was dit in de 25cm per pixel resolutie maar de luchtfoto 2021 is nu beschikbaar gesteld in 7.5cm per pixel resolutie!

Afbeelding

Op de nieuwe luchtfoto zijn de wegmarkeringen vele malen duidelijker te onderscheiden, zelfs de spoorbielzen zijn als afzonderlijke objecten te herkennen! Uw projecten worden zo veel gedetailleerder en dus een stuk accurater.
GWSW (Stedelijk water) De GWSW van een groot deel van Nederland is intussen beschikbaar gekomen via PDOK. In InfraCAD Map (niet in InfraCAD Map Desktop) is deze databron toegevoegd zodat de riolering op eenvoudige wijze in AutoCAD is te krijgen, uiteraard conform NLCS en voorzien van materiaal en diameters.

Afbeelding
Kleine verbeteringen Verder zijn er in deze meest recente versie van InfraCAD Map wat verbeteringen toegepast. Zo:
  • kunnen Kadastrale grenzen tegelijkertijd als losse lijnen en vlakken worden geïmporteerd;
  • worden attributen bij symbolen meegenomen in de export naar Google Earth;
  • hebben gebouwen in de Kadastrale kaart nu een BAG Id;
  • wordt de hectometrering en overgangen verwerkt bij de spoorwegen;
  • is de verwerking van de Top10NL aangepast. De import van deze bron gaat nu op gelijke wijze als de import van BGT en de Kadastrale kaart;
  • en is het nu mogelijk om per databron aan te geven of er administratieve data verwerkt moet worden en is het werken met deze data stabieler geworden.
Resumé Al met al weer handige verbeteringen om de databronnen in AutoCAD te krijgen. Des te meer reden dus om onze applicaties altijd up-to-date te houden.

De eerdere Top10NL verwerkingsmethode is gestopt per 20 maart 2022, daarna kunnen deze gegevens alleen met de nieuwste versie van InfraCAD Map en InfraCAD Map Desktop worden verwerkt. Klic-meldingen kunnen sinds 1 mei alleen nog met de nieuwste versie worden verwerkt.

En ben je nieuwsgierig naar de GWSW en de nieuwe luchtfoto?
Installeer dan snel de nieuwste versie van InfraCAD Map!

NLCS workshop - Landmeter