GWSW databron verwerken met InfraCAD Map

Via PDOK stelt de overheid geo-informatie beschikbaar, welke met InfraCAD Map (Desktop) eenvoudig in uw tekening kan worden geladen conform de NLCS. In dit forum vindt u vragen en antwoorden hierover.

Moderators: Anton, Bram, Henk


Topic author
Anton
Berichten: 78

GWSW databron verwerken met InfraCAD Map

Berichtdoor Anton » wo 29 dec 2021, 14:27

Vanaf InfraCAD Map v7.2 is het mogelijk om GWSW data te importeren in AutoCAD. GWSW staat voor Gegevenswoordenboek Stedelijk Water en bevat de rioleringsdata van een groot aantal gemeenten en waterschappen.

Met InfraCAD Map is het mogelijk om een gebied te selecteren met behulp van de interactieve viewer. Er is aangegeven in welke gebieden data beschikbaar is. Ook is het mogelijk om een polyline te selecteren in AutoCAD als gebiedsbegrenzing en er is een mogelijkheid om een GML bestand te importeren.

Geo-thema Beheer
InfraCAD Map leest alleen de datasets in van het geo-thema Beheer. Uit deze dataset worden de rioolleidingen en putten getekend conform NLCS en voorzien van putgegevens, materiaal, diameter en b.o.b. gegevens. Ook wordt er aanvullende data gekoppeld aan de objecten die in een tooltip worden getoond.
gwsw.png
gwsw.png (39.97 KiB) 1183 keer bekeken

Downloaden datasets
Via apps.gwsw.nl is het mogelijk om een lijst met beschikbare datasets te vinden in een keuzelijst. Er zijn hier meer datasets te vinden dan via PDOK beschikbaar zijn gesteld, niet elke beheerder heeft zijn dataset gepubliceerd. Deze pagina toont geen download-knop, daarvoor kan deze pagina worden gebruikt. Vul hier de naam van de gewenste dataset in (exact zoals het voorkomt in de keuzelijst), kies het geo-thema 'Beheer' en als bestandstype 'GML'. Na het downloaden kan het GML bestand met InfraCAD Map worden verwerkt. Op deze wijze kunnen meer datasets worden verwerkt dan via PDOK beschikbaar zijn gesteld.

NLCS workshop - Landmeter