Hartlijn pijlmarkeringen

De InfraCAD Suite biedt een schat aan functionaliteit. Valt uw vraag niet in één van bovengenoemde forums? Dan kunt u in dit forum terecht voor alle andere vragen en antwoorden.

Moderators: Anton, Bram, Henk


Topic author
Theronod
Berichten: 2

Hartlijn pijlmarkeringen

Berichtdoor Theronod » wo 10 nov 2021, 10:25

In de CROW kennisbank staat in publicatie Richtlijnen voor de bebakening en markering van wegen paragraaf 2.3 https://kennisbank.crow.nl/kennismodule/detail/29281 het volgende: "Pijlmarkeringen worden aangebracht met de as in het midden van de betrokken rijstrook, zie de figuren. In voorkomende gevallen volgt de as van de pijl de boog van de weg."
Afbeelding
In InfraCAD is het insertion point van het block niet in de hartlijn, maar in het midden van de lange lijn van de pijl.

Kan er een uitbreiding in de bibliotheek komen zodat het insertion point van de pijl-blocks aan de onderkant van de hartlijn is? Zo hoeven de pijlmarkering niet meer handmatig verplaatst te worden naar het midden van de rijstrook.

Alvast bedankt.


Henk
Berichten: 294

Re: Hartlijn pijlmarkeringen

Berichtdoor Henk » do 02 dec 2021, 10:06

Beste Theronod,

De symbolen van de pijlmarkeringen worden niet door ons beheerd, maar door de NLCS-organisatie. Je kan daarom waarschijnlijk het beste even een bericht sturen naar het BIM-loket met de wens dat deze worden aangepast. Zie Handige links ten aanzien van de NLCS hoe je het BIM-loket kan bereiken.

Eventueel kan je ook zelf een kopie van deze symbolen maken en deze aanpassen, om de bestaande symbolen vervolgens te overrulen.

  

NLCS workshop - Landmeter