Foutmelding afdelingsbibliotheek

De NLCS vormt de basis voor alle programma’s in de InfraCAD Suite. In dit forum kunt u terecht voor vragen en antwoorden over de NLCS binnen de verschillende InfraCAD programma’s.

Moderators: Anton, Bram, Henk


Topic author
fittie1989
Berichten: 2

Foutmelding afdelingsbibliotheek

Berichtdoor fittie1989 » di 15 sep 2015, 14:14

Ik krijg bij het creëren van een afdelingsbibliotheek met de functie icdcreateafdelingsbibliotheek een foutmelding, die ik eerder niet kreeg. De foutmelding is in de bijlagen toegevoegd. Weet iemand hoe ik dit foutmelding kan voorkomen?
Bijlagen
foutmelding
foutmelding
error createafdelingsbibliotheek.JPG (21.1 KiB) 5365 keer bekeken


Henk
Berichten: 294

Re: Foutmelding afdelingsbibliotheek

Berichtdoor Henk » di 15 sep 2015, 15:21

Beste fittie,

In de online handleiding staat de volgende tip:
TIP: Houdt als origineel van de ‘Afdeling’ bibliotheek op een afgeschermde locatie een ‘Gebruiker’ bibliotheek aan die u alleen met InfraCAD koppelt wanneer u de huidige ‘Afdeling’ bibliotheek wilt verbeteren. Maak hier vervolgens elke keer opnieuw een ‘Afdeling’ bibliotheek van en vervang de oude op het netwerk volledig door de nieuwe.
Je probleem heeft hiermee te maken, en kan één van de volgende oorzaken hebben:
  1. Je hebt (de inhoud van) een Afdeling bibliotheek als Gebruiker bibliotheek aan InfraCAD gekoppeld en je probeert hiervan opnieuw een Afdeling bibliotheek te maken.
  2. Je hebt een NLCS object uit de Afdeling bibliotheek 'overruled' (er is een aangepaste kopie van dit object in de Gebruiker bibliotheek geplaatst). Vervolgens probeer je hiervan weer een Afdeling bibliotheek te maken.
De melding "heeft reeds a data" kan als volgt worden uitgelegd: wanneer bij "Objecten beheren" een nieuw NLCS object wordt aanmaakt krijgt het een eigen ID (het object komt immers niet in de originele NLCS bibliotheek voor). Omdat het object in de Gebruiker bibliotheek wordt geplaatst krijgt het een ID die begint met een g (bijvoorbeeld "g23").
Bij het omzetten van de Gebruiker bibliotheek naar een Afdeling bibliotheek worden alle ID's omgezet naar een a (bijvoorbeeld "a23"). De functie controleert echter eerst of er al ID's met een a bestaan, en stopt als dit het geval is.

Oplossing
Een eenvoudige oplossing is er niet: houdt rekening met de werkwijze volgens de tip, en probeer uit te vinden welke van de 2 oorzaken (of beide) bij jou van toepassing zijn. Bekijk eventueel de inhoud van het in de melding genoemde bestand (hier is dat "objects.xml") in Kladblok, zoek naar ID's met een a, en wijzig deze terug in een g.

  

NLCS workshop - Landmeter