Font NLCS-ISO niet aanwezig

De NLCS vormt de basis voor alle programma’s in de InfraCAD Suite. In dit forum kunt u terecht voor vragen en antwoorden over de NLCS binnen de verschillende InfraCAD programma’s.

Moderators: Anton, Bram, Henk


Topic author
Henk
Berichten: 294

Font NLCS-ISO niet aanwezig

Berichtdoor Henk » ma 24 aug 2015, 13:44

Heeft u in AutoCAD een tekening geopend waarin teksten met een NLCS font niet goed worden weergegeven? Er zijn 2 scenario's waarbij zich dit kan voordoen:
  1. U maakt geen gebruik van InfraCAD
    U beschikt niet over het programma InfraCAD (bijvoorbeeld omdat u tekent met AutoCAD LT), en u heeft van derden tekeningen ontvangen waarin deze fonts zijn toegepast.
  2. De NLCS bibliotheek is op het netwerk geïnstalleerd
    Bij het installeren van de 'NLCS bibliotheek voor InfraCAD' worden ook de Windows fonts "NLCS-ISO" en "NLCS-RVV" (voor verkeersborden) op de computer geïnstalleerd. Installeert u de bibliotheek echter niet op het werkstation omdat deze al op de server beschikbaar is, dan is er een grote kans dat de fonts niet op deze computer aanwezig zijn.

    Bij het plaatsen van tekst, bijschriften of maatvoering zal InfraCAD in dat geval de font "Arial" toepassen: de naam van een tekststijl zal dan bijvoorbeeld niet "NLCS-ISO-ANNOTATIVE-T25" maar "Arial-ANNOTATIVE-T25" zijn.
Oplossing
Wilt u dit voorkomen? Installeer de fonts dan alsnog op het werkstation:
  • Download NLCS-ISO.ttf en NLCS-RVV.ttf
  • Installeer de fonts door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en in het keuzemenu voor "Installeren" te kiezen.
  • Of neem ze bij een netwerkinstallatie op in het uitrolscript voor de werkstations.

NLCS workshop - Landmeter