Dynamische schaalbalk aanwezig in de NLCS!

De NLCS vormt de basis voor alle programma’s in de InfraCAD Suite. In dit forum kunt u terecht voor vragen en antwoorden over de NLCS binnen de verschillende InfraCAD programma’s.

Moderators: Anton, Bram, Henk


Topic author
Joost
Berichten: 230

Dynamische schaalbalk aanwezig in de NLCS!

Berichtdoor Joost » do 22 aug 2013, 16:03

In de NLCS-bibliotheek zijn veel symbolen opgenomen voor het gebruik binnen een CAD systeem, of dit nu Microstation is of AutoCAD. Echter binnen AutoCAD hebben we de mogelijkheid om gebruik te maken van dynamische blocken, iets wat niet mogelijk is in Microstation. Om deze reden worden alle blocken als “standaard blocken” aangeleverd in de NLCS Bibliotheek.

Uiteraard is het binnen AutoCAD (en dus ook in combinatie met InfraCAD) wel mogelijk om gebruik te maken van deze geavanceerde blocken. Binnen de standaard NLCS bibliotheek worden er zelfs een aantal standaard meegeleverd, onder andere de dynamische schaalbalken!

Afbeelding
Om deze bestanden ook zichtbaar te maken in interface van InfraCAD moeten deze nog wel worden toegevoegd. Hieronder een overzicht van stappen:
  • 1: Kies in het uitklapmenu Symbool voor de optie “Symbolen beheren”
    Afbeelding

    2: Het volgende scherm zal worden getoond
    Afbeelding

    3: Via de knop “Symbool toevoegen” kan een nieuw, in dit geval het dynamische symbool, worden toegevoegd.
    Afbeelding

    4: Op de locatie “C:\ProgramData\InfraCAD\NLCSLIB\v3.1\NLCS\Symbolen\SAL” staan standaard de twee extra “dynamische” symbolen voor de schaalbalk. Deze kunnen beide tegelijk worden geselecteerd en toegevoegd aan de bibliotheek
    Afbeelding

    5: Resultaat is dat beide blocken door middel van een groene kleur worden weergegeven in de lijst. Dit houdt in dat dit symbolen zijn die naast de standaard NLCS bibliotheek actief zijn. Dit wordt in de software “Eigen Symbolen” genoemd.
    Afbeelding

    6: Wanneer het vinkje “Alleen eigen symbolen” actief is zullen ook enkel die blocken worden getoond die de gebruiker zelf heeft toegevoegd
    Afbeelding

    7: Vanaf nu zijn de blocken terug te vinden via een zoekopdracht in InfraCAD, bijvoorbeeld door de zoekopdracht “dynamisch” in te geven
    Afbeelding

    8: Eventueel kan hier nog gefilterd worden op “NLCS objecten” of “Symboolnamen” waardoor nog specifieker gezocht kan worden naar het betreffende symbool
    Afbeelding
Op deze manier is het mogelijk extra onderdelen/symbolen toe te voegen aan de bibliotheek van InfraCAD waardoor het nog makkelijker wordt deze objecten terug te vinden via een eenvoudige zoekopdracht.

NLCS workshop - Landmeter