De InfraCAD Suite programma's upgraden

In dit forum vindt u veel informatie over het installeren van InfraCAD software, het omgaan met licenties, stappenplannen voor upgraden etc. Het beste startpunt voor IT-gerelateerde zaken rondom de InfraCAD Suite.

Moderators: Henk, Emre, Bram, Anton, Frank


Topic author
Henk
Berichten: 260

De InfraCAD Suite programma's upgraden

Berichtdoor Henk » do 17 aug 2017, 16:31

Waar moet u op letten als u als bestaande gebruiker de programma's binnen de InfraCAD Suite gaat upgraden naar een nieuwe versie:

Uw huidige licentie blijft geldig
Voor bestaande gebruikers verandert er wat betreft de licenties helemaal niets. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het gebruik van de nieuwe versie en u behoudt hetzelfde serienummer.

Nieuwe Evaluatieperiode
Ook als het programma al op uw computer heeft gestaan kunt u opnieuw gebruik maken van de gratis 30 dagen Evaluatieperiode. Zo kunt u uitgebreid de nieuwe functionaliteit beoordelen.

Nieuwe functionaliteit
De programma's bevatten veel nieuwe functionaliteit en verbeteringen. Een volledig overzicht van alle wijzigingen kunt u terugvinden in de Release Notes.

NLCS-bibliotheek
We raden aan om voor een optimale werking van de nieuwste versies van de programma's de laatste versie van de NLCS-bibliotheek te downloaden en te installeren. Maakt u gebruik van een centrale bibliotheek op de server? Raadpleeg dan de stappenplannen. Start vervolgens het programma en zet bij de Instellingen deze versie actief.

Upgraden naar InfraCAD Suite versie 6
Gebruikt u momenteel een versie van het programma die ouder is dan 6.0? Lees dan dit artikel eerst goed door.

Reservekopie
Wilt u InfraCAD upgraden en u heeft handmatig aanpassingen gedaan aan systeembestanden (bijvoorbeeld "KlicThemaSettings.xml" of "NLCSCommands.xml")? Zorg dan dat u hiervan een reservekopie maakt. Denk daarbij ook aan aangepaste tekeningen/symbolen voor bijvoorbeeld Fotolocaties, Peilmaten of de Legenda.

Stappenplannen
Om u te begeleiden bij het installeren en configureren is voor elk programma binnen de InfraCAD Suite een stappenplan beschikbaar, zie Stappenplannen installatie en configuratie.NLCS workshop - Landmeter