Release Notes InfraCAD Licentiebeheer

In dit forum vindt u veel informatie over het installeren van InfraCAD software, het omgaan met licenties, stappenplannen voor upgraden etc. Het beste startpunt voor IT-gerelateerde zaken rondom de InfraCAD Suite.

Moderators: Henk, Emre, Bram, Anton, Frank


Topic author
Henk
Berichten: 260

Release Notes InfraCAD Licentiebeheer

Berichtdoor Henk » di 20 dec 2016, 16:53

Hieronder vindt u de Release Notes van de verschillende versies van de programma's.

ICLM 6.2 (build 1045/1095, 20-12-2016)
 1. Bugs bij het lenen (en teruggeven) van een licentie zijn verholpen door een strenger rechtenbeleid: het lenen kan nog steeds zonder Administrator rechten, het teruggeven van een licentie is alleen mogelijk met Administrator rechten.
 2. Na het deactiveren van een standalone Activatiecode wordt direct een webformulier geopend waarmee de Deactivatiecode naar CAD Accent verzonden kan worden.
 3. De controle op landinstellingen bij het verzenden van de "leendatum" naar de server is verbeterd.
 4. De template van "InfraCADLicensing.xml" (aanwezig in de programmamap) is aangevuld met definities voor InfraCAD Map en InfraCAD Map Desktop.
 5. Bij het starten van het programma wordt de actie “Programmalijst vernieuwen” nu ook uitgevoerd.
 6. Indien noodzakelijk is het nu mogelijk om met behulp van een Registry sleutel een andere locatie te kiezen voor het bestand "InfraCADLicensing.xml" dan de standaard locatie "C:\ProgramData\".
 7. De handleiding is vernieuwd, waarbij alle onderdelen in het programma zijn gekoppeld aan het bijbehorende Help onderwerp.
 8. Diverse kleine verbeteringen.
INLM 6.1 (build 1139/1189, 20-12-2016)

Let op: raadpleeg bij een upgrade van het programma eerst de installatie-instructies.
 1. Bij "Aanvraag registratiecodes" is de knop “Verbindingsgegevens vernieuwen” toegevoegd. Als hierop wordt gedrukt wordt het IP-adres en de computernaam die zijn opgeslagen binnen INLM vervangen door de actieve waarden van dat moment, zodat bij wijzigingen nieuwe Registratiecodes kunnen worden aangevraagd.
 2. Enkele bugs bij het combineren van de leen- en gebruiksgegevens bij het weergeven in de grafieken zijn verholpen.
 3. Het weergeven van de gebruiksgegevens in de grafieken werkte niet wanneer de servercomputer was ingesteld op een andere taal dan de Nederlandse. Er vinden nu extra controles op landinstellingen plaats, waardoor dit probleem wordt voorkomen. De reeds verzamelde data heeft nog de juiste opmaak en hoeft niet verwijderd te worden; om de data te behouden moet wel vóór het upgraden een backup van de map "UsageReporting" worden gemaakt, na het updaten moet (de inhoud van) deze map weer worden teruggezet.
 4. Na het deactiveren van de Registratiecodes wordt direct een webformulier geopend waarmee de Deactivatiecode naar CAD Accent verzonden kan worden.
 5. De handleiding is vernieuwd, waarbij alle onderdelen in het programma zijn gekoppeld aan het bijbehorende Help onderwerp.
 6. Diverse kleine verbeteringen.
Algemeen (6.2, 20-12-2016)
Het licentiemechanisme van de eerstvolgende versies van InfraCAD en verwante programma's.
 1. Het vinkje "Deze melding niet meer weergeven" van het ‘InfraCAD Suite Informatie Centrum’ werkte alleen binnen InfraCAD. Dit probleem is nu verholpen.
 2. Het meerdere malen tonen van dezelfde melding (bijvoorbeeld zowel bij het starten van InfraCAD als bij InfraCAD CE) wordt nu voorkomen door elke melding maar een keer per dag te tonen.
 3. De controle op landinstellingen bij de verzending van de gebruiksgegevens naar de server is verbeterd.
 4. Indien noodzakelijk is het nu mogelijk om met behulp van een Registry sleutel een andere locatie te kiezen voor het bestand “InfraCADLicensing.xml” dan de standaard locatie "C:\ProgramData\".
 5. Er wordt nu per programma binnen de InfraCAD suite één keer per dag een melding getoond wanneer een licentie op korte termijn verloopt.
 6. Bij het afsluiten van de Toolpalette van het programma (InfraCAD, InfraCAD CE en InfraCAD Map) zonder AutoCAD af te sluiten werd de licentie teruggegeven aan de server maar binnen 10 minuten opnieuw opgehaald, tenzij AutoCAD alsnog werd afgesloten. Dit is nu verholpen.
 7. Er is een korte handleiding toegevoegd, waarbij de onderdelen in het programma zijn gekoppeld aan het bijbehorende Help onderwerp.
 8. Diverse kleine verbeteringen.cron
NLCS workshop - Landmeter