Migreren uit tekeningen naar de NLCS bibliotheek

De NLCS vormt de basis voor alle programma’s in de InfraCAD Suite. In dit forum kunt u terecht voor vragen en antwoorden over de NLCS binnen de verschillende InfraCAD programma’s.

Moderators: Anton, Bram, Henk


Topic author
Henk
Berichten: 294

Migreren uit tekeningen naar de NLCS bibliotheek

Berichtdoor Henk » wo 08 jun 2016, 12:18

InfraCAD bevat nu een volledig pakket aan functies voor het migreren van objecten naar de NLCS bibliotheek. U heeft nu alle mogelijkheden om uit uw bestaande tekeningenarchief eigen bibliotheken samen te stellen voor gebruik binnen uw afdeling of organisatie, of om uw gewenste tekenstandaard te kunnen voorschrijven aan de bureau's die tekenwerk voor u uitvoeren.

Met behulp van de migratiefunctionaliteit kunt u objecten uit bestaande tekeningen toevoegen aan de Gebruiker bibliotheek (als deze nog niet in de NLCS bibliotheek aanwezig zijn), maar ook afwijkende eigenschappen van een NLCS object (bijvoorbeeld de kleur) in de bibliotheek laten opnemen.

De bestaande functies voor het beheren van Lijntypes, Arceringen, Symbolen en NLCS objecten zijn hierbij aangevuld met functionaliteit voor het exporteren ervan uit de tekening en het migreren van eigenschappen van NLCS objecten naar de Gebruiker bibliotheek.

Afbeelding

Vergroten


Lijntypes, Arceringen en Symbolen beheren

Via de Afbeelding keuzeknoppen van de NLCS module zijn de beheerfuncties “Lijntypes beheren”, “Arceringen beheren” en “Symbolen beheren” beschikbaar. Deze functies kunnen worden gebruikt voor het toevoegen van (net uit tekeningen geëxporteerde) items uit *.LIN, *.PAT en *.DWG bestanden van schijf.

De functies “Lijntypes exporteren”, “Arceringen exporteren” en “Symbolen optimaliseren” voor het exporteren van items naar bestanden op schijf kunnen worden gestart door op dezelfde menuopties te klikken, maar dan met de [Ctrl] toets ingedrukt. Alle functies hebben functienamen die op de commandoregel kunnen worden ingevoerd, zie hiervoor per functie de uitleg in de (online) handleiding.

NLCS objecten migreren

Nadat met behulp van de export- en beheerfuncties alle benodigde Lijntypes, Arceringen en Symbolen zijn toegevoegd kan met behulp van de knop AfbeeldingEigenschappen migreren” het NLCS object zelf in de bibliotheek worden toegevoegd, of de eigenschappen hiervan worden aangepast. Na het selecteren van de betreffende Entity in de tekening controleert de functie of het NLCS object al aanwezig is in één van de bibliotheken, of deze moet worden aangemaakt of juist uit de Gebruiker bibliotheek kan worden verwijderd.

Het NLCS object wordt bijgewerkt en er verschijnt een volledige rapportage van de uitgevoerde acties met eventuele aandachtspunten, zodat u snel kan beoordelen of de migratie naar wens is uitgevoerd. Als laatste stap verschijnt het betreffende NLCS object in het “Objecten beheren” scherm, zodat u het resultaat kan controleren en eventueel nog wijzigingen kunt doorvoeren.

NLCS workshop - Landmeter