sonderingen

Sonderingen in AutoCAD

Sonderingen worden in Nederland veelal aangeleverd als GEF bestanden. GEF is een gestandaardiseerd uitwisselingsformaat voor de opslag en overdracht van geotechnische gegevens. InfraCAD biedt krachtige functionaliteit om in AutoCAD met sonderingen te werken.

 • Sonderinglocaties importeren als symbool in de tekening
 • Sondering grafieken geautomatiseerd tekenen
 • PDF boek samenstellen van sonderingen in de tekening

Sonderingen (GEF) importeren in AutoCAD

Sonderingen in AutoCAD
In deze video wordt getoond hoe u met InfraCAD op eenvoudige wijze sonderingen kunt verwerken in AutoCAD.

Sonderingen in AutoCAD
In deze video wordt getoond hoe u met InfraCAD op eenvoudige wijze sonderingen kunt verwerken in AutoCAD.

Sonderingen importeren in AutoCAD

sonderingen
Met InfraCAD kunt u een map selecteren, waarna alle GEF bestanden in deze map worden ingelezen in de tekening. Het resultaat hiervan is dat sonderingsymbolen worden geplaatst in de tekening met een uniek volgnummer.

Sonderingen grafieken tekenen

grafiek-sonderingen
Nadat de GEF bestanden geïmporteerd zijn, kunnen alle grafieken in één muisklik worden getekend.

PDF boek maken van sondering grafieken

pdf-boek-sonderingen
Om de sondering grafieken in handzaam formaat aan te leveren aan derden biedt InfraCAD de mogelijkheid om een sonderingenboek als PDF te genereren. Dit kunt u in uw eigen huisstijl opmaken door gebruik te maken van uw logo, kleuren en eventueel een foto.

Gratis proberen?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de InfraCAD Sonderingen functionaliteit voor uw organisatie? Neem contact op met één van onze medewerkers via telefoonnr. 085 - 30 30 000 of download een gratis Trial versie waarmee u InfraCAD 30 dagen kunt proberen.

referenties

 • Wil Lambo, Service Level Manager bij KPN:

  “InfraCAD is een prachtig staaltje dienstverlening richting grondroerders, gemeenten en projectontwikkelaars voor het inlezen van Klic-gebiedsinformatie in o.a. Microstation. Gebruiksvriendelijk, snel en buitengewoon zinvol. Ik ben er blij mee!”

 • Paul van Elten over het InfraCAD CE Beta-project
  ‘Bij CAD Accent luisteren ze naar hun klanten’

  Paul van Elten, landmeter bij KWS Utrecht, was deelnemer aan het Beta-traject van InfraCAD CE . Dat is hem prima bevallen. Vooral de open opstelling van de technische mensen vindt hij een groot pluspunt.