sonderingen

Sonderingen in AutoCAD

Sonderingen worden in Nederland veelal aangeleverd als GEF bestanden. GEF is een gestandaardiseerd uitwisselingsformaat voor de opslag en overdracht van geotechnische gegevens. InfraCAD biedt krachtige functionaliteit om in AutoCAD met sonderingen te werken.

  • Sonderinglocaties importeren als symbool in de tekening
  • Sondering grafieken geautomatiseerd tekenen
  • PDF boek samenstellen van sonderingen in de tekening

Sonderingen (GEF) importeren in AutoCAD

Sonderingen in AutoCAD
In deze video wordt getoond hoe u met InfraCAD op eenvoudige wijze sonderingen kunt verwerken in AutoCAD.

Sonderingen in AutoCAD
In deze video wordt getoond hoe u met InfraCAD op eenvoudige wijze sonderingen kunt verwerken in AutoCAD.

Sonderingen importeren in AutoCAD

sonderingen
Met InfraCAD kunt u een map selecteren, waarna alle GEF bestanden in deze map worden ingelezen in de tekening. Het resultaat hiervan is dat sonderingsymbolen worden geplaatst in de tekening met een uniek volgnummer.

Sonderingen grafieken tekenen

grafiek-sonderingen
Nadat de GEF bestanden geïmporteerd zijn, kunnen alle grafieken in één muisklik worden getekend.

PDF boek maken van sondering grafieken

pdf-boek-sonderingen
Om de sondering grafieken in handzaam formaat aan te leveren aan derden biedt InfraCAD de mogelijkheid om een sonderingenboek als PDF te genereren. Dit kunt u in uw eigen huisstijl opmaken door gebruik te maken van uw logo, kleuren en eventueel een foto.

Gratis proberen?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de InfraCAD Sonderingen functionaliteit voor uw organisatie? Neem contact op met één van onze medewerkers via telefoonnr. 085 - 30 30 000 of download een gratis Trial versie waarmee u InfraCAD 30 dagen kunt proberen.

referenties

  • Maarten Stadhouders, eigenaar StadLandWater BV:

    Met Infracad hebben we een pakket in huis waarbij onze werkvoorbereiders met een simpele druk op de knop alle klic-gegevens snel in autocad kunnen laden en daar snel een presentabele tekening aan de opdrachtgever kunnen overleggen. En dan zitten er nog een aantal andere leuke functies in Infracad, bijvoorbeeld de ‘Foto Manager’. Ga zo door en we zijn benieuwd naar een nieuwe update!”

  • Guus Brings, werkvoorbereider civiele techniek bij de gemeente Roerdalen:

    “We hebben eerst de trial-versie van InfraCAD geprobeerd en die beviel super! Het scheelt veel tekenwerk en je ziet veel sneller waar problemen kunnen ontstaan.”