forum

ROC Friese Poort

ROC Friese Poort Symen Timmermans over lesgeven met InfraCAD
‘Tekenen met InfraCAD is een grote stap vooruit’

Symen Timmermans is docent Infra en Landmeten aan ROC Friese Poort in Drachten. Sinds begin 2013 maakt InfraCAD deel uit van zowel het mbo- als het hbo-lesprogramma.

Geleidelijk overgestapt
““Ik heb al langer een prima contact met een van de medewerkers van CAD Accent, Frank van der Heijden. We werken al langere tijd met de NLCS, maar via Frank zijn we bekend geraakt met InfraCAD. Begin 2013 zijn we geleidelijk aan van onze open source NLCS-software overgestapt op InfraCAD.”

Beter en professioneler
“Je kunt in deze tijd niet meer zonder digitale techniek. Logisch dus dat het ook onderdeel is van ons onderwijsconcept. InfraCAD is een gebruiksvriendelijk, gemakkelijk softwarepakket. Onze studenten hebben heel snel in de gaten in welke structuren ze moeten denken. Het resultaat zijn betere, veel professionelere tekeningen. Voorheen kon je aan een tekening duidelijk zien wie hem gemaakt had, maar dat is verleden tijd, mede dankzij InfraCAD. Dat is een heel grote sprong vooruit.”

Direct resultaat
“Onder andere de tool om foto’s in je tekening te verwerken op de juiste coördinaten vind ik een pluspunt van InfraCAD. Ook de snelheid is absoluut een voordeel. Je hebt direct resultaat van je werk. Als onze studenten vandaag gaan inmeten, hebben ze vanavond al een professionele tekening. Dat is zowel voor de studenten als voor ons als docententeam een duidelijke meerwaarde.”

referenties

  • Jurgen Maijers, werkvoorbereider bij Visser & Smit Hanab:

    “Een ideaal programma om Klic-meldingen te importeren in AutoCAD. Je ziet meteen waar knelpunten ontstaan. Bovendien ben je niet meer dagenlang aan het overtekenen. Binnen een paar minuten is alles gevectoriseerd.”

  • Gert Duitman, ontwerper civiele werken bij de Provincie Overijssel:

    “Inlezen, zoomen, navigeren en afdrukken… alles gaat snel met InfraCAD. Bovendien krijg je per laag een spreadsheet met hoeveelheden. Die kun je zo in een bestek invoeren!”