nlcs

Reef Infra

Reef InfraReef Infra: Harry Schepers over het werken met InfraCAD
‘Je tekent altijd in de goede NLCS-laag’

Harry Schepers is civieltechnisch ontwerper bij Reef Infra (onderdeel van Strukton Civiel). Toen de NLCS werd gelanceerd, ging Schepers op zoek naar een goede softwaretool. De keuze viel al snel op InfraCAD.

Goed gevoel
“Voorheen maakten we onze civieltechnische tekeningen met de RTW-standaard van Rijkswaterstaat. We zochten software die de RTW goed kon vervangen en InfraCAD beantwoordde aan die behoefte. We hadden al een goed gevoel bij CAD Accent, en toen we merkten dat alle beloftes voor updates en aanpassingen ook echt ingelost werden, besloten we InfraCAD aan te schaffen.”

Open structuur
“InfraCAD is een compleet, toegankelijk en veelzijdig pakket. Je kunt gewoon in AutoCAD blijven tekenen zoals je gewend bent. Je kiest het juiste NLCS-object en vervolgens weet je zeker dat alles wat je doet in de juiste laag gebeurt. Je kunt je dus focussen op wat je moet doen: ontwerpen. Dat geldt ook voor de lijnen die je tekent, de teksten die je zet, de arceringen die je gebruikt, enzovoorts. Tegelijkertijd heeft InfraCAD wél een open structuur; je kunt bijvoorbeeld eenvoudig uitbreiden met je eigen specifieke NLCS-objecten.”

Verschalingsfactor
“Een ander voordeel van InfraCAD is de verschalingsfactor. Als je een lettertype van 2,5 millimeter kiest, wordt er ook gegarandeerd een lettertype van 2,5 millimeter geprint, ongeacht de schaal van je tekening. Dat scheelt veel tijd. De grootste tijdwinst realiseren we echter wanneer we hoeveelheden nodig hebben. Lengtes van banden, asfaltverhardingen: alles is netjes en gestructureerd opgeslagen in je tekening en in één handeling op te roepen.”

referenties

  • Martijn Romijn, Hoofd Ingenieursbureau van de gemeente Leiden:

    “InfraCAD werkt heel gemakkelijk. Ook als je weinig tekenervaring hebt, kun je ermee overweg.”

  • Guus Brings, werkvoorbereider civiele techniek bij de gemeente Roerdalen:

    “We hebben eerst de trial-versie van InfraCAD geprobeerd en die beviel super! Het scheelt veel tekenwerk en je ziet veel sneller waar problemen kunnen ontstaan.”