forum

Meet BV

KWS Utrecht Ruud Mantel over de civiele oplossingen
‘2D en 3D groeien nu naar elkaar toe’

Ruud Mantel is directeur van Landmeetkundig en Adviesbureau Meet (Heteren). Hij stuitte min of meer toevallig op InfraCAD, maar wil intussen niet meer zonder.

Gestructureerd werken
“Wij waren op zoek naar een manier, een tool of een cursus die het ons mogelijk zou maken om op een praktische manier gestructureerd met de NLCS te werken. Tot dan toe werkten we met een eigen systeem en pasten ons aan onze klanten aan. Toen we hoorden van het aanbod van CAD Accent, zijn we gaan informeren. Wat bleek? CAD Accent had met InfraCAD CE een heel mooie tool die precies bood wat we zochten.”

Opmaken en beheren
“Dé grote voordelen van werken met InfraCAD zijn tijdwinst en de minimale kans op fouten. InfraCAD is een geweldige tool om tekeningen op uniforme wijze weg te schrijven, te beheren en te delen. Bijkomend voordeel zijn de Civil 3D-hulpfuncties in InfraCAD CE. Wij werken heel veel in 3D, met volumes, en dankzij een extra tool kunnen we heel gemakkelijk 3D-modellen opmaken en beheren. Het waren heel gescheiden werelden, maar dankzij InfraCAD CE groeien 2D en 3D naar elkaar toe. Ook de vrij in te richten bibliotheek is een heel mooie bijkomstigheid. Landmeters kunnen gewoon hun eigen meetcodes blijven gebruiken.”

Ondersteuning
“Wij zijn een heel praktisch ingesteld bureau; we werken bijvoorbeeld veel voor aannemers. De producten van CAD Accent sluiten daar wat ons betreft heel goed op aan. Daarnaast is de service van CAD Accent een grote klantenbinder. Ik zie het bedrijf in eerste instantie als een partner, niet als verkoopgerichte organisatie. Het voelt alsof ze bijna náást ons zitten.”

referenties

  • Maarten Stadhouders, eigenaar StadLandWater BV:

    Met Infracad hebben we een pakket in huis waarbij onze werkvoorbereiders met een simpele druk op de knop alle klic-gegevens snel in autocad kunnen laden en daar snel een presentabele tekening aan de opdrachtgever kunnen overleggen. En dan zitten er nog een aantal andere leuke functies in Infracad, bijvoorbeeld de ‘Foto Manager’. Ga zo door en we zijn benieuwd naar een nieuwe update!”

  • Symen Timmermans over lesgeven met InfraCAD
    ‘Tekenen met InfraCAD is een grote stap vooruit’

    Symen Timmermans is docent Infra en Landmeten aan ROC Friese Poort in Drachten. Sinds begin 2013 maakt InfraCAD deel uit van zowel het mbo- als het hbo-lesprogramma.