downloads

Meet BV

KWS Utrecht Ruud Mantel over de civiele oplossingen
‘2D en 3D groeien nu naar elkaar toe’

Ruud Mantel is directeur van Landmeetkundig en Adviesbureau Meet (Heteren). Hij stuitte min of meer toevallig op InfraCAD, maar wil intussen niet meer zonder.

Gestructureerd werken
“Wij waren op zoek naar een manier, een tool of een cursus die het ons mogelijk zou maken om op een praktische manier gestructureerd met de NLCS te werken. Tot dan toe werkten we met een eigen systeem en pasten ons aan onze klanten aan. Toen we hoorden van het aanbod van CAD Accent, zijn we gaan informeren. Wat bleek? CAD Accent had met InfraCAD CE een heel mooie tool die precies bood wat we zochten.”

Opmaken en beheren
“Dé grote voordelen van werken met InfraCAD zijn tijdwinst en de minimale kans op fouten. InfraCAD is een geweldige tool om tekeningen op uniforme wijze weg te schrijven, te beheren en te delen. Bijkomend voordeel zijn de Civil 3D-hulpfuncties in InfraCAD CE. Wij werken heel veel in 3D, met volumes, en dankzij een extra tool kunnen we heel gemakkelijk 3D-modellen opmaken en beheren. Het waren heel gescheiden werelden, maar dankzij InfraCAD CE groeien 2D en 3D naar elkaar toe. Ook de vrij in te richten bibliotheek is een heel mooie bijkomstigheid. Landmeters kunnen gewoon hun eigen meetcodes blijven gebruiken.”

Ondersteuning
“Wij zijn een heel praktisch ingesteld bureau; we werken bijvoorbeeld veel voor aannemers. De producten van CAD Accent sluiten daar wat ons betreft heel goed op aan. Daarnaast is de service van CAD Accent een grote klantenbinder. Ik zie het bedrijf in eerste instantie als een partner, niet als verkoopgerichte organisatie. Het voelt alsof ze bijna náást ons zitten.”

referenties

  • Jan-Willem Selen en de overstap naar NLCS
    ‘We zijn vooral verrast door het gebruiksgemak van InfraCAD’

    Jan-Willem Selen, projectvoorbereider van de gemeente Venlo, had aanvankelijk weinig aandacht voor de NLCS. Maar eenmaal in gebruik is het oordeel helder: "dit hadden we eerder moeten weten".

  • Paul van Elten over het InfraCAD CE Beta-project
    ‘Bij CAD Accent luisteren ze naar hun klanten’

    Paul van Elten, landmeter bij KWS Utrecht, was deelnemer aan het Beta-traject van InfraCAD CE . Dat is hem prima bevallen. Vooral de open opstelling van de technische mensen vindt hij een groot pluspunt.