forum

Nieuw! InfraCAD Map 6.7

InfraCAD Map 6.7

Met ingang van 1 september 2018 is InfraCAD Map 6.7 beschikbaar. In deze nieuwe versie is een aantal nieuwe databronnen toegevoegd en hebben wij op verzoek van onze gebruikers een aantal bestaande functies verbeterd. In dit artikel gaan we in op de belangrijkste wijzigingen.

Plan-topografie
Het Kadaster is begonnen met het uitleveren van plan-topografie, voor zover gemeenten dit aanleveren. Met InfraCAD Map is het mogelijk om deze topografie in te lezen en te converteren naar een NLCS tekening. In onderstaand voorbeeld wordt plan-topografie getoond en is de bestaande situatie kleurloos weergegeven.

InfraCAD MAP 6.7 - Plantopografie

Nieuwe data-bronnen
Op veler verzoek is het vanaf InfraCAD Map 6.7 mogelijk om DTB gegevens van Rijkswaterstaat in te lezen. Deze dataset omvat alle 3D geometrie rondom rijkswegen en rijksvaarwegen en is bij uitstek geschikt om snel een 3D terreinmodel te genereren waar deze informatie beschikbaar is, bijvoorbeeld met Civil 3D

Naast deze bron is het ook mogelijk om gegevens te verwerken van de Bestuurlijke Grenzen (gemeente, provincie en landgrens), NWB Wegen en Spoorwegen, en de Drone No-Fly Zones.

De verwerkte geometrie kan vervolgens met behulp van InfraCAD met één muisklik worden voorzien van bijschriften, zoals in onderstaand voorbeeld met wegassen.

InfraCAD MAP 6.7 - Bijschriften

Tot slot is het nu mogelijk om in een aangegeven gebied de NAP Peilmerken te tonen. Alle bekende informatie zoals muurvlak en hoogte worden opgeslagen in het weergegeven object. Dit is erg handig voor landmeters die een hoogtemerk in de buurt willen hebben.

Interactieve viewer
De interactieve viewer in InfraCAD Map is sterk verbeterd. De achtergrond maakt nu gebruik van de BRT en Nederlandse luchtfoto 2017 en is dus zeer actueel. Het zoekveld is uitgebreid met ‘auto-aanvul functionaliteit’ welke een keuzelijst toont met adressen, woonplaatsen of gemeenten. Dit maakt het zoeken erg intuïtief en veel sneller.

InfraCAD MAP 6.7 - Interactieve viewer

Achtergrondkaarten
Het importeren van achtergrondkaarten bevat een aantal krachtige toevoegingen. Zo is het nu mogelijk om een polylijn te selecteren als begrenzing waardoor afbeeldingen projectmatiger kunnen worden toegepast.

InfraCAD MAP 6.7 - Achtergrondkaarten

Tevens kan hierbij een World-file worden opgeslagen zodat de data ook in andere applicaties gebruikt kan worden zoals InfraWorks of in een GIS omgeving. Hierdoor wordt het mogelijk om met InfraCAD Map meerdere workflows te ondersteunen.

Naast bovenstaande lijst zijn op veel plaatsen kleine verbeteringen doorgevoerd en een aantal bugs opgelost. Lees het volledige overzicht van alle wijzigingen in de InfraCAD Map Release Notes.

Gratis workshop
Overweegt u om met de NLCS te gaan werken en wilt u meer weten over deze standaard? Volg dan de gratis NLCS workshop. Dit is een ideale manier om kennis te maken met deze standaard en de voordelen te ontdekken. Bekijk onze workshops

referenties

  • Ramon Janssen over de civiele oplossingen
    ‘InfraCAD zorgt voor veel houvast’

    Ramon Janssen, hoofd tekenkamer van BAM Infratechniek Zuid, wist vrijwel direct dat hij verder wilde met InfraCAD. Gebruiksgemak en tijd- en kostenbesparing zijn wat hem betreft de voornaamste pluspunten.

  • Yücel Özmen over de service van CAD Accent
    ‘Heel veel bedrijven kunnen hier gelukkig van worden’

    Yücel Özmen, teamleider ingenieursbureau van de gemeente Capelle aan den IJssel, is meer dan tevreden over InfraCAD én over het contact met CAD Accent. Wat hem betreft gaat de samenwerking nog vele jaren duren.