forum

Nieuw! InfraCAD CE 6.4

Nu beschikbaar! InfraCAD CE 6.4

Sinds 1 september 2018 is InfraCAD CE 6.4 beschikbaar. Deze nieuwe versie ondersteunt NLCS 4.2 en bevat een aantal krachtige verbeteringen welke op verzoek van onze gebruikers zijn ontwikkeld. In dit artikel gaan we in op de belangrijkste wijzigingen.

Civil 3D gereedschappen
De Civil 3D gereedschappen zijn op meerdere punten sterk verbeterd. Zo kunnen AHN-surfaces nu uit meerdere kaartbladen worden samengesteld. Wanneer meerdere bladen nodig zijn voor een project, kan alles in één keer worden verwerkt en is in Civil 3D geen nabewerking nodig om Surfaces samen te voegen.

Daarnaast kunnen de kleurenranges nu tot 128 kleuren worden ingesteld, wat betere en mooiere presentaties oplevert.

InfraCAD CE 6.4 - Uitgebreide kleurranges to 128 kleuren

Dwarsprofielen
Het werken met dwarsprofielen is verbeterd. Zo kunnen profielnamen worden vervangen waardoor het mogelijk wordt om een profiellijn in delen te meten. Tevens kunnen kruisende lijnen worden geprojecteerd op basis van een deel van de laagnaam, waardoor het eenvoudiger is om objecten af te beelden in een dwarsprofiel.

InfraCAD CE 6.4 - Verbeterde dwarsprofielen

Puntsymbolen
Voor landmeters is functionaliteit toegevoegd om symbolen te verschalen met behulp van een parameter. Hiermee kun je bijvoorbeeld een rioolput meten met werkelijke afmetingen die je buiten invoert als parameter, of een boomkruin met de werkelijke grootte.

Naast bovenstaande lijst zijn op veel plaatsen kleine verbeteringen doorgevoerd en een aantal bugs opgelost. Lees het volledige overzicht van alle wijzigingen in de InfraCAD CE Release Notes.

Gratis workshop
Overweegt u om met de NLCS te gaan werken en wilt u meer weten over deze standaard? Volg dan de gratis NLCS workshop. Dit is een ideale manier om kennis te maken met deze standaard en de voordelen te ontdekken. Bekijk onze workshops

referenties

  • Guus Brings, werkvoorbereider civiele techniek bij de gemeente Roerdalen:

    “We hebben eerst de trial-versie van InfraCAD geprobeerd en die beviel super! Het scheelt veel tekenwerk en je ziet veel sneller waar problemen kunnen ontstaan.”

  • Marco van der Moezel, ontwerper distributienet Dunea:

    “InfraCAD zet de pixels uit de Klic-viewer om in polylijnen. Als je inzoomt krijg je dus geen vage blokjes meer, maar heldere lijnen. Een enorme verbetering.”