AutoCAD landemeten

Landmeetapparatuur

Op de Nederlandse markt wordt gewerkt met een groot aantal merken landmeetapparatuur. Gevestigde merken, maar ook de opkomende merken komen we steeds vaker tegen. Vrijwel alle merken hebben eigen software, waarmee u in staat bent metingen te verwerken. De ene software is hierin beter dan de andere, maar over het algemeen is de flexibiliteit ver te zoeken. Daarnaast zijn aanschaf en onderhoud van deze eigen software meestal erg kostbaar. Bij sommige fabrikanten van landmeetapparatuur komt het zelfs voor dat u voor verschillende apparaten van hetzelfde merk andere software moet aanschaffen.

Flexibel
InfraCAD CE is een professionele applicatie voor landmeetkundige verwerking en geschikt voor vrijwel alle landmeetapparatuur, zolang deze een coördinatenbestand kan exporteren en importeren. Dit maakt InfraCAD CE veel flexibeler dan eigen landmeetkundige software van fabrikanten. Zodra een apparaat in staat is om een gecodeerde meting op te slaan als een tekstbestand, of dit nu een CSV, ASCII of een andere indeling heeft, dan kan InfraCAD CE hiermee overweg.

Het grote voordeel hiervan is dat landmeetkundige bureaus niet beperkt zijn tot één merk apparaten. Zo bent u flexibel bij een uitbreiding van uw landmeetkundige apparatuur.

Eigen meetcodering
Vrijwel alle toestellen zijn zodanig te programmeren dat de meetcodering opgeslagen kan worden in keuzelijsten. De gecodeerde meting kan vervolgens op eenvoudige wijze verwerkt worden met InfraCAD CE. Het maakt niet uit welke codering u buiten gebruikt, want door de krachtige Meetcodering Editor kunt u een omzetting maken naar elke gewenste standaard, zoals NLCS. Het is dus niet nodig om lange NLCS codes te gebruiken, want in de Editor maakt u de vertaalslag.

Gratis proberen?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van InfraCAD CE voor uw organisatie? Neem contact op met één van onze medewerkers via telefoonnr. 085 - 30 30 000 of download een gratis Trial versie waarmee u InfraCAD CE 30 dagen kunt proberen.

referenties

  • Paul van Elten over het InfraCAD CE Beta-project
    ‘Bij CAD Accent luisteren ze naar hun klanten’

    Paul van Elten, landmeter bij KWS Utrecht, was deelnemer aan het Beta-traject van InfraCAD CE . Dat is hem prima bevallen. Vooral de open opstelling van de technische mensen vindt hij een groot pluspunt.

  • Martijn Romijn, Hoofd Ingenieursbureau van de gemeente Leiden:

    “InfraCAD werkt heel gemakkelijk. Ook als je weinig tekenervaring hebt, kun je ermee overweg.”