Interactive Services wordt niet meer ondersteund

In dit forum vindt u veel informatie over het installeren van InfraCAD software, het omgaan met licenties, stappenplannen voor upgraden etc. Het beste startpunt voor IT-gerelateerde zaken rondom de InfraCAD Suite.

Moderators: Henk, Emre, Bram, Anton, Frank


Topic author
Henk
Berichten: 260

Interactive Services wordt niet meer ondersteund

Berichtdoor Henk » di 21 mei 2019, 10:49

Vanaf Windows 10 versie 1803 en Windows Server 2018 wordt de toepassing van Interactive Services door Microsoft niet meer ondersteund. De netwerklicentieservice van INLM kan dan niet meer als een Windows Service worden gebruikt, deze moet nu handmatig worden opgestart.

Heeft u met de knop "Service starten" van INLM zonder problemen de service gestart, maar de Status-pagina komt niet in beeld? Mogelijk zijn dan in het Gebeurtenislogboek van de computer foutmeldingen aanwezig, die vermelden dat Interactive Services niet zijn toegestaan. Voer dan de volgende stappen uit:

  1. Zorg ervoor dat in INLM de Service gestopt is, de knop moet de tekst "Service starten" vermelden. Gebruik deze vervolgens niet meer en sluit INLM.

  2. Start (met Administrator rechten) de volgende EXE: C:\CAD Accent\InfraCAD Netwerk Licentie Manager\Service\INLS.exe

  3. Het onderstaande dialoogvenster zal verschijnen, met hierop de tekst "Service Status: Started"

  4. Controleer of de statuspagina nu in de browser in beeld gebracht kan worden door de volgende url in te voeren: http://<IP-adres>:<Poort>/stats/stats.aspx
servicestatusstarted.png
servicestatusstarted.png (7.27 KiB) 1684 keer bekeken


Momenteel zijn we bezig met de implementatie van nieuwe licentiesoftware, die waarschijnlijk in het najaar beschikbaar zal komen. Ondertussen zal na een herstart van de server de genoemde EXE handmatig weer opgestart moeten worden.cron
NLCS workshop - Landmeter