Afdeling-bibliotheek omzetten naar een Project-bibliotheek

In dit forum vindt u veel informatie over het installeren van InfraCAD software, het omgaan met licenties, stappenplannen voor upgraden etc. Het beste startpunt voor IT-gerelateerde zaken rondom de InfraCAD Suite.

Moderators: Henk, Emre, Bram, Anton, Frank


Topic author
Henk
Berichten: 260

Afdeling-bibliotheek omzetten naar een Project-bibliotheek

Berichtdoor Henk » di 11 sep 2018, 09:56

In versie 6.3 van InfraCAD is het werken met één Afdeling-bibliotheek vervangen door het werken met meerdere Project-bibliotheken. Volledige informatie over de Project-bibliotheken is te vinden in de online handleiding.

Maakt u momenteel binnen uw organisatie gebruik van een Afdeling-bibliotheek en bent u daarvan de beheerder? Op de volgende wijze kunt u deze omzetten naar een Project-bibliotheek:

 1. Installeer eerst InfraCAD 6.3 (of hoger) bij uzelf.

 2. Zorg ervoor dat de nieuwe NLCS-bibliotheek 4.2 beschikbaar is voor alle gebruikers.

 3. Open Windows Verkenner en zoek de bron (dit is een Gebruiker-bibliotheek) van uw huidige Afdeling-bibliotheek op. Een voorbeeld hiervan is als volgt:

  Afbeelding

 4. Open het scherm "Project-bibliotheken beheren" en maak een nieuwe Project-bibliotheek aan. Kies daarbij uit de lijst de naam van een Discipline of voer zelf een naam in. Bijvoorbeeld "Tekenkamer", maar "Afdeling" mag ook. Druk vervolgens op "Samenstellen AAN" om de map daadwerkelijk aan te maken. Druk daarna op "Samenstellen UIT".

  Afbeelding

 5. Open een tweede Windows Verkenner en ga naar de net aangemaakte bron van de nieuwe Project-bibliotheek. Een voorbeeld hiervan is als volgt:

  Afbeelding

 6. Verwijder op de nieuw locatie (zie stap 5) de mappen “Favorieten” en “Gebruiker”.

 7. Kopieer de mappen “Favorieten” en “Gebruiker” van de oude locatie (zie stap 3) naar de nieuwe locatie (zie stap 5).

 8. De bron is nu omgezet. U kunt nu indien gewenst doorgaan met het samenstellen van deze Project-bibliotheek, of deze publiceren naar de doellocatie.

 9. Installeer InfraCAD 6.3 (of hoger) bij de gebruikers en kies bibliotheekversie 4.2 bij de Instellingen.
De bovenstaande stappen zijn opgenomen in de onderstaande video.cron
NLCS workshop - Landmeter