'Afkoppelen' Licentie van gebruiker

In dit forum vindt u veel informatie over het installeren van InfraCAD software, het omgaan met licenties, stappenplannen voor upgraden etc. Het beste startpunt voor IT-gerelateerde zaken rondom de InfraCAD Suite.

Moderators: Henk, Emre, Bram, Anton, Frank


Topic author
Aftertouch
Berichten: 26

'Afkoppelen' Licentie van gebruiker

Berichtdoor Aftertouch » wo 24 jan 2018, 11:28

Beste Infracad,

Als een werkplek een licentie in gebruik heeft, wordt deze enkel vrijgegeven wanneer AutoCAD volledig wordt afgesloten. (Bij de vorige versie gebeurde dit al wanneer de toolpallette werdt afgesloten?

Is er een commando o.i.d. beschikbaar welke de licentie 'afkoppeld' zodat je niet AutoCAD hoeft af te sluiten?




Henk
Berichten: 260

Re: 'Afkoppelen' Licentie van gebruiker

Berichtdoor Henk » wo 24 jan 2018, 13:17

Beste,

Welke versie van InfraCAD gebruiken jullie? In een eerdere versie heeft een probleem gezeten waardoor de licentie na een aantal minuten toch weer opnieuw werd opgevraagd, tenzij AutoCAD werd afgesloten.

Maar alle huidige versies van de programma's uit de InfraCAD Suite geven de licentie nu correct terug, ook direct bij het afsluiten van de Toolpalette.


Topic author
Aftertouch
Berichten: 26

Re: 'Afkoppelen' Licentie van gebruiker

Berichtdoor Aftertouch » wo 14 feb 2018, 09:24

Excuus voor mijn late reactie terug.

Wij hebben diverse functies gekoppeld aan knoppen in onze eigen bedrijfsribbon. Met de gedachte dat als één commando wordt uitgevoerd (bijvoorbeeld het plaatsen van een paar AHN hoogtes) Dat na het gebruik van deze functie de licentie direct weer wordt vrijgegeven.

Echter blijft, ondanks dat de ribbon niet open staat, de licentie in gebruik wanneer het commando direct uitgevoerd wordt.

Het zou voor ons een toegevoegde waarde zijn als wij een commando kunnen uitvoeren om de licentie weer af te koppelen, welke dan d.m.v. een Macro direct uitgevoerd kan worden wanneer het commando is afgerond. Dit i.p.v. de toolpallet te moeten openen en deze direct weer met het kruisje af te moeten sluiten.


Henk
Berichten: 260

Re: 'Afkoppelen' Licentie van gebruiker

Berichtdoor Henk » wo 14 feb 2018, 10:37

Ik begrijp nu wat je bedoelt: de "commandoregel" functies die toegepast kunnen worden zonder de verplichte aanwezigheid van de Toolpalette moeten eigenlijk na beëindiging de netwerklicentie ook direct teruggeven aan de server. Dit gebeurt nu inderdaad in de meeste gevallen niet, in alle InfraCAD programma's.

Er is hiervoor geen functie die je als macro kan starten. Ik heb daarom genoteerd als aandachtspunt voor de komende versies van de programma's dat de "commandoregel" functies dit straks zelf regelen.


Topic author
Aftertouch
Berichten: 26

Re: 'Afkoppelen' Licentie van gebruiker

Berichtdoor Aftertouch » ma 16 sep 2019, 08:26

Beste Henk,

Is deze vraag toevallig al opgenomen in de software ondertussen?


Frank
Berichten: 64

Re: 'Afkoppelen' Licentie van gebruiker

Berichtdoor Frank » di 17 sep 2019, 11:33

Beste Aftertouch,

In de huidige versies is de gevraagde functionaliteit nog niet opgenomen.
De enige methode blijft op dit moment de palette openen en afsluiten voor het teruggeven van de netwerklicentie.

  

cron
NLCS workshop - Landmeter