Infracad 2018?

In dit forum vindt u veel informatie over het installeren van InfraCAD software, het omgaan met licenties, stappenplannen voor upgraden etc. Het beste startpunt voor IT-gerelateerde zaken rondom de InfraCAD Suite.

Moderators: Henk, Emre, Bram, Anton, Frank


Topic author
Storm
Berichten: 330

Infracad 2018?

Berichtdoor Storm » ma 15 mei 2017, 12:14

Hallo,

Is er al een infracad versie beschikbaar voor Autocad 2018?
En zo nee, wanneer kunnen we deze verwachten?




Henk
Berichten: 260

Re: Infracad 2018?

Berichtdoor Henk » ma 15 mei 2017, 12:43

Beste Storm,

De ontwikkeling van InfraCAD versie 6.2 is in een afrondende fase, deze zal binnenkort worden uitgebracht. Bij deze versie zal ook een setup voor AutoCAD 2018 beschikbaar worden gesteld.


Topic author
Storm
Berichten: 330

Re: Infracad 2018?

Berichtdoor Storm » ma 15 mei 2017, 12:50

Top, blijf ik in gepaste spanning afwachten; )


Rob H.
Berichten: 2

Re: Infracad 2018?

Berichtdoor Rob H. » di 04 jul 2017, 07:19

komt deze dan ook gelijk uit voor AutoCAD Map3D 2018?
Ik werk al vanaf 28 maart met deze versie van Map 3D?


Henk
Berichten: 260

Re: Infracad 2018?

Berichtdoor Henk » di 04 jul 2017, 09:48

Beste Rob,

De versie is nu zo goed als klaar en zal op korte termijn verschijnen. Deze is dan ook geschikt voor AutoCAD, Map3D en Civil3D 2018.


Martinberg
Berichten: 3

Re: Infracad 2018?

Berichtdoor Martinberg » ma 31 jul 2017, 14:22

Is de 2018 versie al beschikbaar. Ik wil namelijk met infracad beginnen, maar heb autocad 2018.


Henk
Berichten: 260

Re: Infracad 2018?

Berichtdoor Henk » di 01 aug 2017, 13:30

Beste Martinberg,

InfraCAD 6.2 (met daarbij een setup voor AutoCAD 2018) wordt momenteel getest door beta-testers, de definitieve release zal op zeer korte termijn verschijnen. Zodra het zover is brengen we je op de hoogte.


Martinberg
Berichten: 3

Re: Infracad 2018?

Berichtdoor Martinberg » ma 07 aug 2017, 09:19

Top, Bedankt. Ik wacht het af!


Henk
Berichten: 260

Re: Infracad 2018?

Berichtdoor Henk » do 17 aug 2017, 16:47

Vandaag (donderdag 17 augustus 2017) is de nieuwe versie 6.2 van InfraCAD uitgekomen, inclusief een setup voor AutoCAD 2018. Zie voor meer informatie de Release Notes.


Topic author
Storm
Berichten: 330

Re: Infracad 2018?

Berichtdoor Storm » do 24 aug 2017, 14:18

In AutoCAD 2018 nu prima draaien, maar in Autocad 2017 (2018 niet getest) merk ik dat als ik het pipetje gebruik om een bepaald object (in mijn geval een block) 'huidig' probeer te maken (in mijn geval een 'vervallen' verkeersbord) om deze in de 'nieuw' status te plaatsen en ik vervolgens het kwastje gebruik om een kopie van die 'vervallen' objecten te veranderen in een 'nieuw' object start bij het klikken van het pipetje daarna direct het 'insert' commando.

Ik weet niet of dat een neveneffect van een bepaalde instelling is, maar ik hoor graag of dat uit te schakelen is. Dit was voor zover ik weet bij 6.1 en eerder niet het geval.

(Blijkbaar geld dit ook voor hatches, dat bij het gebruik van het pipetje gelijk het corresponderende HATCH commando van het object gestart wordt, bij lijnen werkt het wel normaal).


Henk
Berichten: 260

Re: Infracad 2018?

Berichtdoor Henk » do 24 aug 2017, 14:25

Dat is inderdaad een instelling:
"Commando uitvoeren na selectie in bibliotheek, favorieten of lijst"

Zie eventueel dit artikel in de online handleiding.


Topic author
Storm
Berichten: 330

Re: Infracad 2018?

Berichtdoor Storm » do 24 aug 2017, 14:48

Henk schreef:Dat is inderdaad een instelling:
"Commando uitvoeren na selectie in bibliotheek, favorieten of lijst"
Top! gelijk uitgezet :).

Ik denk overigens dat die functie het pipetje niet hoort te beslaan, als ik de omschrijving ervan letterlijk lees.

  

cron
NLCS workshop - Landmeter