InfraCAD Map Desktop installeren (standalone licentie)

In dit forum vindt u veel informatie over het installeren van InfraCAD software, het omgaan met licenties, stappenplannen voor upgraden etc. Het beste startpunt voor IT-gerelateerde zaken rondom de InfraCAD Suite.

Moderators: Henk, Emre, Bram, Anton, Frank


Topic author
Henk
Berichten: 260

InfraCAD Map Desktop installeren (standalone licentie)

Berichtdoor Henk » vr 13 jan 2017, 13:12

Stappenplan installatie InfraCAD Map Desktop
(standalone licentie)


Wilt u InfraCAD Map Desktop installeren of een activatiecode aanvragen? Voer de volgende stappen in de genoemde volgorde uit voor een optimale installatie en activatie van het programma. De downloadlinks voor de setups kunt u vinden in de bevestigingsmail van uw InfraCAD-abonnement.

Controleer of u voldoende 'Administrator-rechten' heeft voor de installatie.

1. NLCS-bibliotheek installeren
 1. Download de laatste versie van de 'NLCS-bibliotheek voor InfraCAD Suite' en installeer deze.
 2. Of maakt u gebruik van een centrale NLCS-bibliotheek op de server? Selecteer dan na installatie en het opstarten van InfraCAD Map Desktop bij de Instellingen de server-locatie.
2. InfraCAD Map Desktop installeren
 1. Download en installeer InfraCAD Map Desktop.
 2. Start InfraCAD Map Desktop door op de snelkoppeling op het Bureaublad te dubbelklikken. U kunt direct aan de slag, maar u moet wel binnen 30 dagen de licentie activeren.
3. Licentie activeren
 1. Download en installeer het programma InfraCAD Client Licentie Manager (ICLM).
 2. Start ICLM als Administrator (snelkoppeling op bureaublad > Rechter muisknop > Als administrator uitvoeren)
 3. Selecteer "InfraCAD Map Desktop" in het "Overzicht licenties" en druk op "Instellen...". Als de programmanaam nog niet in de lijst voorkomt, druk dan op "Programmalijst vernieuwen" (de knop links in de rij).
 4. Druk op "Stand-alone licentie..." en vervolgens op "Aanvragen...". Vul de nog lege velden op het webformulier in en druk op "Verstuur". U ontvangt daarna per e-mail een ontvangstbevestiging.
 5. Binnen maximaal 3 werkdagen ontvangt u een e-mail met een licentie (activatiecode). Tevens bevat deze e-mail instructies hoe u deze kunt invoeren.
Volledige informatie over het activeren van uw licentie vindt u in de online handleiding.

4. Ondersteuning
 • Met de tutorials leert u stapsgewijs op de juiste manier werken met InfraCAD Map Desktop. Bekijk ook onze video's op YouTube.
 • Heeft u een vraag of wens, dan kan deze ook relevant zijn voor anderen. Kijk daarom of uw vraag al eens gesteld is op het forum en schrijf u in. U blijft dan op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.
 • Als u alle functionaliteit wilt benutten en een optimaal rendement wilt halen uit InfraCAD Map Desktop raden wij aan een cursus te komen volgen.cron
NLCS workshop - Landmeter