InfraCAD Map installeren (standalone licentie)

In dit forum vindt u veel informatie over het installeren van InfraCAD software, het omgaan met licenties, stappenplannen voor upgraden etc. Het beste startpunt voor IT-gerelateerde zaken rondom de InfraCAD Suite.

Moderators: Henk, Emre, Bram, Anton, Frank


Topic author
Henk
Berichten: 260

InfraCAD Map installeren (standalone licentie)

Berichtdoor Henk » wo 28 sep 2016, 17:23

Stappenplan installatie InfraCAD Map
(standalone licentie)


Wilt u InfraCAD Map installeren of een activatiecode aanvragen? Voer de volgende stappen in de genoemde volgorde uit voor een optimale installatie en activatie van het programma. De downloadlinks voor de setups kunt u vinden in de bevestigingsmail van uw InfraCAD-abonnement.

Controleer of u voldoende 'Administrator-rechten' heeft voor de installatie.

1. NLCS-bibliotheek installeren
 1. Download de laatste versie van de 'NLCS-bibliotheek voor InfraCAD Suite' en installeer deze.
 2. Of maakt u gebruik van een centrale NLCS-bibliotheek op de server? Selecteer dan na installatie en het opstarten van InfraCAD Map bij de Instellingen de server-locatie.
2. InfraCAD Map installeren
 1. Zorg dat AutoCAD, AutoCAD Civil 3D of AutoCAD Map 3D geïnstalleerd is op uw computer. Sluit AutoCAD als deze nog geopend is.
 2. Download en installeer de InfraCAD Map versie die past bij de versie van uw AutoCAD.
 3. Start AutoCAD en typ INFRACADMAP op de commandoregel, waarna InfraCAD Map zal starten. U kunt direct aan de slag, maar u moet wel binnen 30 dagen de licentie activeren.
3. Licentie activeren
 1. Download en installeer het programma InfraCAD Client Licentie Manager (ICLM).
 2. Start ICLM als Administrator (snelkoppeling op bureaublad > Rechter muisknop > Als administrator uitvoeren)
 3. Selecteer "InfraCAD Map" in het "Overzicht licenties" en druk op "Instellen...". Als de programmanaam nog niet in de lijst voorkomt, druk dan op "Programmalijst vernieuwen" (de knop links in de rij).
 4. Druk op "Stand-alone licentie..." en vervolgens op "Aanvragen...". Vul de nog lege velden op het webformulier in en druk op "Verstuur". U ontvangt daarna per e-mail een ontvangstbevestiging.
 5. Binnen maximaal 3 werkdagen ontvangt u een e-mail met een licentie (activatiecode). Tevens bevat deze e-mail instructies hoe u deze kunt invoeren.
Volledige informatie over het activeren van uw licentie vindt u in de online handleiding.

4. Ondersteuning
 • Bekijk eens onze video.
 • Heeft u een vraag of wens, dan kan deze ook relevant zijn voor anderen. Kijk daarom of uw vraag al eens gesteld is op het forum en schrijf u in. U blijft dan op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.cron
NLCS workshop - Landmeter