Upgraden naar InfraCAD Suite versie 6

In dit forum vindt u veel informatie over het installeren van InfraCAD software, het omgaan met licenties, stappenplannen voor upgraden etc. Het beste startpunt voor IT-gerelateerde zaken rondom de InfraCAD Suite.

Moderators: Henk, Emre, Bram, Anton, Frank


Topic author
Mark
Beheerder
Berichten: 126

Upgraden naar InfraCAD Suite versie 6

Berichtdoor Mark » vr 05 jun 2015, 10:53

InfraCAD Suite versie 6 is feitelijk een upgrade van alle InfraCAD software. Op het werkstation moeten zowel ICLM als alle toepassingen van InfraCAD worden vernieuwd. Beschikt uw organisatie over een netwerklicentie? Dan moet ook INLM op de server worden vernieuwd.

Toekomstige versies zullen alleen de licentiefunctionaliteit van versie 6 ondersteunen.

Nieuwe licentiecodes
Er zijn geen extra kosten verbonden aan het upgraden en u behoudt hetzelfde bestelnummer. Na het upgraden heeft u wel nieuwe codes nodig voordat u verder kunt werken. Dit geldt zowel voor Standalone activatiecodes als Netwerklicentiecodes. Aanvragen worden zo spoedig mogelijk in behandeling genomen.

InfraCAD SE wordt InfraCAD Lite
Vanaf versie 6 is de naam van InfraCAD SE gewijzigd in InfraCAD Lite. Als u wilt upgraden naar InfraCAD Lite, neem dan contact met ons op.

Reservekopie
Indien u handmatig aanpassingen heeft gedaan aan systeembestanden (bijvoorbeeld "KlicThemaSettings.xml"), zorg dan dat u hiervan een reservekopie maakt. Denk daarbij ook aan aangepaste tekeningen/symbolen voor bijvoorbeeld Fotolocaties, Peilmaten of de Legenda.

Stappenplannen
Om u te begeleiden bij het installeren en configureren is voor elke toepassing binnen de InfraCAD Suite een stappenplan beschikbaar.

Bij een standalone licentie:
InfraCAD
InfraCAD Lite
InfraCAD CE
InfraCAD Map
InfraCAD Map Desktop

Bij een netwerklicentie:
Is sprake van een upgrade van INLM op de huidige server, dan hoeven de Registratiecodes niet vervangen te worden. Wel dienen voor de betreffende toepassingen nieuwe Netwerklicentiecodes te worden aangevraagd.
Let op: Stop met behulp van de knop "Service stoppen" eerst de netwerklicentie service voordat u INLM gaat upgraden!
InfraCAD
InfraCAD Lite
InfraCAD CE
InfraCAD Map
InfraCAD Map DesktopNLCS workshop - Landmeter