Rasterafbeeldingen en Eis Voorzorgsmaatregelen

Dit forum is bedoeld voor alle vragen en antwoorden rondom de KLIC functionaliteit binnen de InfraCAD Suite. Via Klic-Online biedt het Kadaster algemene informatie over KLIC.

Moderators: Henk, Emre, Bram, Anton, Frank


Topic author
Henk
Berichten: 260

Rasterafbeeldingen en Eis Voorzorgsmaatregelen

Berichtdoor Henk » vr 21 dec 2018, 11:05

Gedurende de overgangsperiode van KLIC-WIN zal een netbeheerder die nog geen vector-data verstrekt de thema’s nog als klassieke rasterafbeeldingen blijven aanleveren. Bij thema’s die wel als vector-data worden verstrekt voegt het Kadaster zelf nieuwe rasterafbeeldingen toe, zodat de traditionele Klic-viewers gebruikt kunnen blijven worden.

De nieuwe rasterafbeeldingen die het Kadaster toevoegt wijken af van de klassieke rasterafbeeldingen: wanneer een Eis Voorzorgsmaatregel (EV) van toepassing is zijn de nieuwe rasterafbeeldingen aangevuld met een gearceerd gebied met omtreklijn in dezelfde kleur als de kabels en leidingen. Het vectoriseren met InfraCAD (Lite) duurt dan veel langer en leidt bovendien tot een verkeerd resultaat: de omtreklijn wordt als een kabel of leiding gezien.

Om het beste resultaat te behalen, waarbij het hierboven beschreven probleem wordt voorkomen, hebben wij een Stappenplan verwerking hybride Klic-meldingen opgesteld.cron
NLCS workshop - Landmeter