KLIC graafcontour vectoriseren

Dit forum is bedoeld voor alle vragen en antwoorden rondom de KLIC functionaliteit binnen de InfraCAD Suite. Via Klic-Online biedt het Kadaster algemene informatie over KLIC.

Moderators: Henk, Emre, Bram, Anton, Frank


Topic author
Ferdinand Bogman
Berichten: 1

KLIC graafcontour vectoriseren

Berichtdoor Ferdinand Bogman » vr 12 aug 2016, 09:28

Beste mensen,

Sinds een week werk bij BAM en leer daar InfraCAD kennen. Een handige plugin om KLIC-meldingen te vectoriseren. Wij exporteren het resultaat naar een shapefile om te gebruiken in een geo-portaal.

We willen graag de graafcontour ook vectoriseren en opnemen in de shapefile. Volgens de handleiding (par. 7.5.3.1) kan ik de gbkn aanvinken om dit voor elkaar te krijgen. Alleen bevat het bestand dat dan gevectoriseerd wordt, niet alleen de graafpolygoon maar ook gbkn-informatie. Daar wordt ook voor gewaarschuwd.

Maar in de KLIC-levering zit, naast een bestand GB, ook een bestand GP. Hierin zit de plantopografie, maar in de praktijk is dit vaak alleen de graafpolygoon.

Is het mogelijk in een volgende versie dit bestand ook op te nemen in de lijst met te vectoriseren thema's?
Henk
Berichten: 260

Re: KLIC graafcontour vectoriseren

Berichtdoor Henk » vr 12 aug 2016, 10:12

Beste Ferdinand,

Met eerdere "formaten" van de Klic-melding (en eerdere versies van InfraCAD) is het wel mogelijk geweest de graafpolygoon te vectoriseren, omdat die toen nog met een doorgetrokken lijn werd getekend. Sinds het een streeplijn is wordt deze niet meer door InfraCAD gevectoriseerd, omdat de gebruiker daarna meer werk zou hebben om alle korte lijntjes op te ruimen of te repareren dan de graafpolygoon zelf te tekenen. De handleiding klopt nu inderdaad op dit punt niet meer.

We kunnen overwegen om deze weer toe te voegen als te vectoriseren thema. Omdat ervan in het xml bestand nog steeds een kleurdefinitie aanwezig is, is er wel een eenvoudige workaround: Maak een kopie van het bestand "GP_[Klic-nummer].png", en wijzig de naam in:

"LG_gbkn+graafpolygoon_Kadaster_0000000000_[Klic-nummer].png

Bij het laden van de Klic-melding in de tekening zal dan ook het thema "gbkn graafpolygoon" verschijnen, die je vervolgens kan vectoriseren.

  

cron
NLCS workshop - Landmeter