Laaginstellingen bij het vectoriseren

Dit forum is bedoeld voor alle vragen en antwoorden rondom de KLIC functionaliteit binnen de InfraCAD Suite. Via Klic-Online biedt het Kadaster algemene informatie over KLIC.

Moderators: Henk, Emre, Bram, Anton, Frank


Topic author
Henk
Berichten: 260

Laaginstellingen bij het vectoriseren

Berichtdoor Henk » di 17 jul 2012, 16:46

In het bestand KlicThemaSettings.xml kunt u niet alleen kleurinstellingen aanpassen, maar ook de eigenschappen van de lagen instellen, waarop de gevectoriseerde polylijnen worden geplaatst.

Bij elk thema wordt de laag als volgt gedefinieerd:
<Layer colorindex="40" linetype="Continuous" lineweight="LineWeight035" />

Kleur, lijntype en lijndikte kunnen hier dus worden ingesteld. Is de betreffende laag al in de tekening aanwezig, dan zullen de eigenschappen ervan niet worden aangepast. Let op: zorg ervoor dat van alle thema's de controleweergave uit staat, willen de polylijnen de laaginstellingen juist weergeven.

Kleurindex: toegestaan is een getal van 1 t/m 255

Lijntype: het lijntype moet in de tekening of in het bestand acadiso.lin voorkomen, anders zal worden gemeld dat het lijntype niet is gevonden.

Lijndikte: gebruik correcte benamingen, anders zal een foutmelding verschijnen. Controleer of de lijndikte in AutoCAD voorkomt: daarbij is "LineWeight035" 0.35 mm en "LineWeight200" 2.00 mm. Default (= geen dikte) kan worden ingesteld door "ByLineWeightDefault" toe te passen.
axel
Berichten: 5

Re: Laaginstellingen bij het vectoriseren

Berichtdoor axel » vr 02 nov 2012, 13:14

Gaat Infracad nog iets doen met de NLCS?
In voorgaande bericht is te lezen dat de laagnamen en lijnen te wijzigen zijn via KlicThemaSettings.xml, zou het niet mooier zijn om de nu gebruikte laagnamen al reeds goed te zetten.


Peter
Berichten: 43

Re: Laaginstellingen bij het vectoriseren

Berichtdoor Peter » vr 02 nov 2012, 14:22

Hallo Axel,

Binnenkort zal InfraCAD uitgebreid worden met een NLCS module. Deze zal gepresenteerd worden tijdens de InfraTech, 15-18 januari 2013. Mocht je nog specifieke wensen hebben, dan horen we die altijd graag. Misschien nog leuk om te vermelden: Ter introductie van deze nieuwe versie zullen we een aantrekkelijke actie lanceren. Hou onze website en nieuwsbrief in de gaten!

  

cron
NLCS workshop - Landmeter