Aanpassen van de kleurinstellingen

Dit forum is bedoeld voor alle vragen en antwoorden rondom de KLIC functionaliteit binnen de InfraCAD Suite. Via Klic-Online biedt het Kadaster algemene informatie over KLIC.

Moderators: Henk, Emre, Bram, Anton, Frank


Topic author
Joost
Berichten: 229

Aanpassen van de kleurinstellingen

Berichtdoor Joost » vr 11 mar 2011, 15:50

InfraCAD kent kleuren toe aan de leidingen uit de Klic-melding volgens de kleuren uit de oorspronkelijke plaatjes. Zo wordt de kleur van de lijn uit het betreffende plaatje overgenomen door de polyline. Als de controleweergave aan staat, wordt een contrasterende kleur gebruikt.
Om deze kleuren te bepalen wordt het bestand KlicThemaSettings.xml gebruikt, welke standaard in de installatiemap van InfraCAD staat:

Afbeelding

Het kan voorkomen dat u deze kleuren anders wilt instellen. Ook is het mogelijk om de kleurweergave van de controleweergave te wijzigen. Dit kan door het bestand KlicThemaSettings.xml te openen in bijvoorbeeld notepad of notepad ++ (gratis te downloaden). Hierbij komt waarschijnlijk direct het probleem van de schrijfrechten in de Program Files naar voren. Mocht u deze niet hebben, dan kunt u het bestand naar een andere plaats kopiëren, waar u wel over schrijfrechten beschikt.
Als u het bestand KlicThemaSettings.xml op een lokatie heeft staan met schrijfrechten, dan moet InfraCAD zelf natuurlijk wel dit bestand op de nieuwe plaats ook lezen. Dit kunt u instellen in InfraCAD. Klik op de knop instellingen:

Afbeelding

Op het tabblad Klic kunt u het pad naar het bestand KlicThemaSettings.xml invullen:

Afbeelding

Open vervolgens het bestand in de Windows verkenner door met de rechter muisknop op het bestand te klikken:

Afbeelding

In het bestand vindt u een aantal regels welke de kleurinstellingen voor InfraCAD bepalen:

Afbeelding

Een korte uitleg is hier wel op zijn plaats: Tussen de termen <KlicThemas> en </KlicThemas> vindt u alle Thema’s, welke ook elk weer tussen dezelfde haken staan: <KlicThema> en </KlicThema>. Deze twee onderdelen zijn te zien in bovenstaande afbeelding.
Door binnen het juiste thema (in dit voorbeeld “datatransport”) de waarden voor de verschillende kleuren aan te passen, heeft u invloed op de gebruikte kleuren binnen InfraCAD.
De standaard instellingen voor datatransport zijn:
Laag kleur: 3 (groen):

Afbeelding

Object kleur van de polyline: 255 (bylayer):

Afbeelding

Door een ander cijfer in te vullen kunt u de kleur van de laag veranderen. Check eerst de kleur in AutoCAD zelf, om het cijfer te achterhalen:

Afbeelding

Dit voorbeeld, datatransport, staat op 3, welke in AutoCAD groen is. Door deze 3 te wijzigen naar bijvoorbeeld 5, zal de polyline in blauw getekend worden.
Door het volgende cijfer te wijzigen, gebruikt u een andere kleur voor de controleweergave:
<Checking colorindex="1". De 1 wijzigt u naar een ander cijfer naar keuze.
Uiteindelijk zijn er een drietal mogelijkheden om wijzigingen aan te brengen binnen het bestand:

Afbeelding

Wilt u kleuren toevoegen of aanpassen, lees dan dit artikel eens door.
LET OP: het bestand KlicThemaSettings.xml moet op een plaats staan waar u schrijfrechten heeft.cron
NLCS workshop - Landmeter