google

Koppeling AutoCAD en Google Earth

InfraCAD biedt een aantal handige functies om het werken met AutoCAD en Google Earth eenvoudiger te maken.

 • Geselecteerde AutoCAD locatie bekijken in Google Earth
 • Kabels en leidingen in WION Klic-melding exporteren naar Google Earth
 • Foto’s in uw tekening delen via Google Earth

Koppeling AutoCAD en Google Earth

AutoCAD en Google Earth
In deze video wordt in één minuut duidelijk welke voordelen de koppeling tussen AutoCAD en Google Earth u kan opleveren.

AutoCAD en Google Earth
In deze video wordt in één minuut duidelijk welke voordelen de koppeling tussen AutoCAD en Google Earth u kan opleveren.

AutoCAD locatie naar Google Earth

Veel mensen gebruiken Google Earth om een ‘kijkje ter plaatse’ te nemen vanuit de bureaustoel. Ondanks dat deze informatie niet up-to-date is, is het een prima hulpmiddel om meer inzicht te krijgen. Soms is het lastig om een bepaald punt in AutoCAD terug te vinden in Google Earth, zeker wanneer er weinig referentiepunten in de buurt zijn.

Met InfraCAD klik je in AutoCAD op de gewenste locatie, waarna Google Earth opent en ingezoomd wordt op de geselecteerde locatie. Op de geselecteerde positie staat dan een punaise.

locatie-autocad resultaat-google
Selecteer een locatie in AutoCAD Resultaat is positie in Google Earth

Klic-melding naar Google Earth

google-klicMet InfraCAD is het mogelijk om kabels en leidingen van meerdere Klic meldingen te exporteren naar een KML bestand. Dit KML bestand kan worden geopend met Google Earth.

Door een kabel of leiding te selecteren wordt ook het thema van de betreffende kabel of leiding getoond in Google Earth. Wanneer u dit KML bestand mee naar buiten neemt op een mobiel apparaat voorzien van Google Earth en GPS, heeft u een interactief inzicht in de aanwezige kabels en leidingen.

Foto locaties naar Google Earth

Wanneer u foto’s heeft ingelezen in AutoCAD kunt u met InfraCAD in uw tekening eenvoudig een Quick Preview tonen van de fotos. Door op deze preview te klikken, zal de foto in zijn geheel openen. Deze functionaliteit is alleen beschikbaar wanneer u AutoCAD en InfraCAD heeft.

foto-earthWanneer u deze foto’s met dezelfde functionaliteit beschikbaar wilt stellen aan mensen die geen AutoCAD of InfraCAD hebben, kunt u dat doen via Google Earth.

U kunt met InfraCAD alle foto’s uit de tekening exporteren naar een KMZ bestand en dit bestand opsturen. De ontvanger zal in Google Earth pijlen zien en door hierop te klikken zal hij een mooie popup krijgen van de foto, eventueel met uw bedrijfslogo erin.

Gratis proberen?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de InfraCAD Google Earth functionaliteit voor uw organisatie? Neem contact op met één van onze medewerkers via telefoonnr. 085 - 30 30 000 of download een gratis Trial versie waarmee u InfraCAD 30 dagen kunt proberen.

referenties

 • Yücel Özmen over de service van CAD Accent
  ‘Heel veel bedrijven kunnen hier gelukkig van worden’

  Yücel Özmen, teamleider ingenieursbureau van de gemeente Capelle aan den IJssel, is meer dan tevreden over InfraCAD én over het contact met CAD Accent. Wat hem betreft gaat de samenwerking nog vele jaren duren.

 • Symen Timmermans over lesgeven met InfraCAD
  ‘Tekenen met InfraCAD is een grote stap vooruit’

  Symen Timmermans is docent Infra en Landmeten aan ROC Friese Poort in Drachten. Sinds begin 2013 maakt InfraCAD deel uit van zowel het mbo- als het hbo-lesprogramma.