nlcs

Geo-Informatie (PDOK)

Steeds meer geografische informatie wordt door de overheid kosteloos beschikbaar gesteld (als GML) via Publieke Dienst Op de Kaart (PDOK). Dit is erg handig, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een ondergrond voor je AutoCAD ontwerptekening of kadastrale grenzen in je tekening wilt laden.

De aangeboden GML bestanden zijn echter niet zomaar in te lezen in CAD-pakketten. InfraCAD Map en InfraCAD Map Desktop bieden hiervoor een aantal krachtige functies:

 • BGT/IMGeo importeren in uw tekening conform NLCS
 • Kadastrale kaart importeren in uw tekening conform NLCS
 • TOP10NL importeren in uw tekening conform NLCS
 • InfraCAD Map voor AutoCAD, Map 3D en Civil 3D
 • InfraCAD Map Desktop voor o.a. AutoCAD LT en Microstation
icoon-autocad icoon-autocad-lt icoon-microstation

InfraCAD Map of InfraCAD Map Desktop?

InfraCAD Map is een applicatie (add-in) voor AutoCAD, AutoCAD Map 3D en AutoCAD Civil 3D en geschikt voor versie 2015 of hoger. De functionaliteit is volledig geïntegreerd en te gebruiken via een Toolpalette.

Wanneer u gebruik maakt van andere CAD software, zoals AutoCAD LT, BricsCAD of MicroStation, dan kunt InfraCAD Map Desktop gebruiken. Dit geldt ook wanneer u werkt met een oudere versie van AutoCAD.

Over PDOK

De Overheid biedt via de website PDOK (Publieke Dienstverlening Op de Kaart) digitale geo-informatie aan. PDOK is een samenwerking tussen het Kadaster, de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken, Rijkswaterstaat en Geonovum.

Bijna alle informatie is kosteloos en de Overheid wil hiermee innovatie en gebruik van geo-informatie stimuleren. Voorbeelden van informatie die beschikbaar wordt gesteld zijn de Basisregistratie Grootschalige topografie (BGT), Actueel hoogtebestand Nederland (AHN) en de Digitale Kadastrale kaart (DKK). Meer informatie is te vinden op de website van PDOK.

Wat mag ik met de data doen?

PDOK stelt software, teksten, afbeeldingen en geografische informatie (hierna te noemen: werk) beschikbaar onder bepaalde voorwaarden. Onder deze voorwaarden mag u als gebruiker:

 • Het werk kopiëren, verspreiden en doorgeven
 • Het werk remixen en afgeleide databestanden maken
 • Gebruik maken van het werk voor commerciële doeleinden

De volledige voorwaarden zijn te raadplegen via de Copyright pagina van PDOK.

Meer informatie?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van InfraCAD Map voor uw organisatie? Neem contact op met één van onze adviseurs via telefoonnr. 085 - 30 30 000.

referenties

 • Yücel Özmen over de service van CAD Accent
  ‘Heel veel bedrijven kunnen hier gelukkig van worden’

  Yücel Özmen, teamleider ingenieursbureau van de gemeente Capelle aan den IJssel, is meer dan tevreden over InfraCAD én over het contact met CAD Accent. Wat hem betreft gaat de samenwerking nog vele jaren duren.

 • Wil Lambo, Service Level Manager bij KPN:

  “InfraCAD is een prachtig staaltje dienstverlening richting grondroerders, gemeenten en projectontwikkelaars voor het inlezen van Klic-gebiedsinformatie in o.a. Microstation. Gebruiksvriendelijk, snel en buitengewoon zinvol. Ik ben er blij mee!”