Verwerk uw metingen sneller met landmeetkundige software

Heeft u vragen over het verwerken van landmeetkundige gegevens of over InfraCAD CE? In dit forum vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden.

Moderators: Henk, Frank, Emre, Bram, Anton


Topic author
Sonny
Berichten: 4

Verwerk uw metingen sneller met landmeetkundige software

Berichtdoor Sonny » do 12 nov 2015, 15:08

Afbeelding

Landmeetkundige apparatuur is de afgelopen jaren steeds slimmer geworden. Veel berekeningen kunnen al gemakkelijk op het toestel worden gedaan en de inwinning kost met nieuwe meettechnieken nog maar een fractie van de tijd die vroeger nodig was. Maar kost het omzetten van een meting naar een tekening nog steeds zoveel van uw waardevolle tijd?

Met de krachtige software InfraCAD CE hoeft het verwerken van een meting niet veel tijd te kosten. Hoe meer u buiten codeert, hoe minder tijd binnen nodig is om een kant en klare tekening te genereren. Met gebruik van uw eigen bekende lijn- en puntcodes wordt een situatiemeting of profielmeting door InfraCAD CE uitgetekend in AutoCAD of Civil 3D. Niet alleen in de door u gewenste lagenstructuur, maar door de slimme koppeling met de InfraCAD NLCS bibliotheek kan elke meetcode naar een NLCS object verwijzen. Geheel automatisch zal InfraCAD CE de lagen aanmaken met de NLCS kleur en lijntype en de juiste symbolen plaatsen. Vanwege de eenduidige afspraken binnen NLCS is dit dus BIM in het klein.

Afbeelding

Niet alleen een situatiemeting kan worden verwerkt, InfraCAD CE is ook in staat om profielmetingen te verwerken naar kant en klare dwarsprofielen en lengteprofielen. Door gebruik van slimme coderingen kan een dwarsprofiel worden uitgetekend met symbolen zoals een boom of lichtmast. Maar ook een horizontale maat, een hellingshoek of afschot zijn automatisch te berekenen en te plaatsen.

Afbeelding

Handige gereedschappen
InfraCAD CE zit vol met handige gereedschappen, zoals het maken van taludarceringen, het berekenen van paalafwijkingen, uitzetgegevens beheren, het plaatsen van een topografische kaart en zelfs het exporteren naar Google Earth is een mogelijkheid.

Afbeelding

AutoCAD Civil 3D gereedschappen
Als InfraCAD CE wordt gestart in Civil 3D dan zijn er nog veel meer handige gereedschappen beschikbaar! Zoals het maken van een terreinmodel van uw situatiemeting, een terreinmodel van AHN 3 data, eigen kleurenschema's toepassen, het berekenen van een volume van uw depotmeting, en het eenvoudig genereren van dynamische dwarsprofielen.

Afbeelding

Vraag InfraCAD CE aan of probeer een testversie!
Bespaar met InfraCAD CE op uw kostbare tijd. Investeer niet alleen in slimme apparaten maar ook in slimme software. Download uw trial vanaf de Download pagina of neem contact op voor de mogelijkheden via 085 - 30 30 000.  

 • Recente Onderwerpen
  Reacties
  Weergaves
  Laatste bericht
 • Bestemmingsplan importeren
  door Erik_Infracad » di 19 mar 2019, 16:14 » in InfraCAD » Overige functies
  5 Reacties
  1513 Weergaves
  Laatste bericht door Aftertouch
  ma 26 aug 2019, 12:48
 • Project-bibliotheek “ASVV Verkeersdrempels en –plateaus”
  door Joost » do 22 aug 2019, 14:11 » in InfraCAD » NLCS
  0 Reacties
  186 Weergaves
  Laatste bericht door Joost
  do 22 aug 2019, 14:11
 • Commando Annotatieve schalen laden
  door WTH_MGA » di 23 jul 2019, 07:38 » in InfraCAD » NLCS
  3 Reacties
  676 Weergaves
  Laatste bericht door WTH_MGA
  wo 24 jul 2019, 05:15
 • klic; lijnobject inzien
  door bvnijnatten » do 18 jul 2019, 12:21 » in InfraCAD » KLIC
  1 Reacties
  565 Weergaves
  Laatste bericht door Anton
  do 18 jul 2019, 12:43
 • Presentatiemodel Kabels en Leidingen in InfraCAD Map
  door Anton » do 04 jul 2019, 10:32 » in InfraCAD » KLIC
  1 Reacties
  907 Weergaves
  Laatste bericht door Anton
  ma 08 jul 2019, 10:02
cron
NLCS workshop - Landmeter